Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması

2023-2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğretmenlik Uygulaması II ve Okullarda RPD Uygulamaları II Dersleri

2018 yılında öğretmen yetiştirme programlarında, çağın gereksinimleri doğrultusunda kimi değişikliklere gidilmiş ve öğretmenlik alanlarının son sınıflarında öğretmenlik uygulaması dersi iki dönem olarak “Öğretmenlik Uygulaması 1”, “Öğretmenlik Uygulaması 2”, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD’nda “Okullarda RPD Uygulamaları 1” ve “Okullarda RPD Uygulamaları 2” şeklinde düzenlenmiştir. Bu dersler kapsamında gerçekleştirilen uygulama ve etkinlikler, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında veya bir kurumda deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesini hedefleyen derslerdir.

Öğretmenlik Uygulaması II, Okullarda RPD Uygulamaları II ve uygulamalı diğer derslerle ilgili gerekli belgelere, rehberlere, örnek dosyalara ve dokümanlara aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

2023-2024 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE İl MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARDA VEYA ÇEŞİTLİ KURUMLARDA UYGULAMALI DERSLER

Dersin Adı

Lisans Programı

Dönemi

Kredisi

T-U-K

Uygulama Rehberi

Gruplar

Okullarda RPD Uygulamaları 2

Rehberlik ve Psikolojik Danışma

Bahar

2-6-5

Tıklayınız

Özel Eğitim Kurumlarında Gözlem

Özel Eğitim Öğretmenliği

Bahar

1-4-3

Tıklayınız

Okul ve Kurum Deneyimi Özel Eğitim Öğretmenliği Bahar 1-4-3 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Fen Bilgisi Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Resim Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Müzik Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 İngilizce Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Almanca Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Okul Öncesi Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Türkçe Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 ilköğretim Matematik Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Özel Eğitim Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız
Öğretmenlik Uygulaması 2 Sınıf Öğretmenliği Bahar 2-6-5 Tıklayınız Tıklayınız

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA İLİŞKİN DOKÜMANLAR

MEVZUAT
Uygulama Öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlarda Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge (2021) için tıklayınız.

İŞ AKIŞ ŞEMASI VE ÖNEMLİ BELGELER
Öğretmenlik Uygulaması İş Akış Çizelgesi için tıklayınız.
Öğretmenlik Uygulaması Değerlendirme Adımları için tıklayınız.
Öğretmenlik Uygulaması Devam Çizelgesi için tıklayınız.
Akran Değerlendirme Ölçeği için tıklayınız.
Öğretmenlik Uygulaması Öğrencisi İş ve İşlemlerle ilgili formlar, bilgiler ve mevzuat için tıklayınız.
Bu içerik 25.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 12100 kez okundu.