Eğitim Fakültesi Engelsiz Üniversite Birimi

Eğitim Fakültesi Engelsiz Üniversite Birimi'ne hoş geldiniz.

Engelsiz üniversite birimimiz, “HERKES İÇİN ÜNİVERSİTE” ilkesini kabul etmektedir.

Birimimiz, üniversitemizde öğrenim gören ve engel durumu olan öğrencilerin Üniversitedeki olanaklara ve hizmetlere eşit erişimlerini sağlamaya; engel durumu olan öğrencilerin akademik, sosyal, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen bir ortam oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra üniversitemizi tercih edecek engel durumu olan öğrencilerin tercihleri ile ilgili rehberlik yapmayı hedeflemektedir.

Engelli öğrenciler için hazırlanmış oryantasyon videosu aşağıda sunulmuştur.

Engelsiz Üniversite Politikası

Bireylerin yeti yitimleri, toplumsal yaşamda karşılaştıkları fiziksel veya tutuma bağlı bariyerler ile “engele” dönüşebilir. Trakya Üniversitesi’nin Engelsiz Üniversite Politikası ayrımcılık duygusuna dayanmadan, herkesin toplumda bağımsız yaşayabilmelerinde önemli bir aşama olan eğitim öğretim yaşantılarını başarıyla tamamlamaları için gereksinimlerin saptanması ve karşılanması, tüm personel ve öğrencilerimizde konu ile ilgili bilincin oluşturulması” olarak belirlenmiştir.
Engelsiz üniversite birimi ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

DUYURULAR

1. T.Ü. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin özel gereksinimlerine yönelik uzaktan eğitim sürecindeki sorunlarını tespit etmek ve eylem planları geliştirerek sorunları gidermek amacıyla Uzaktan Öğretime Yönelik Öğrenci Memnuniyet Anketi ve Uzaktan Öğretime Yönelik Öğretim Elemanı Memnuniyet Anketi hazırlanmıştır. Anketlerin sonuçlarına istinaden uygulamalarda iyileştirme çalışmaları yapılacak ve gerekli önlemler alınacaktır. Anketlere sayfanın yan kısmındaki linklerden ulaşabilirsiniz. Göndereceğiniz anketler Eğitim Fakültesi Engelli Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Aynur GICI VATANSEVER’e yönlendirilecektir.
    2. Bunun yanında bölüm ve anabilim dalı engelli öğrenci danışmanlarının özel gereksinimli öğrencilerine yönelik olarak aylık raporlar doldurması beklenmektedir. Rapor örneğini görmek için tıklayınız. Raporlarınızı aynurgvatansever@trakya.edu.tr adresinden fakülte danışmanına gönderebilirsiniz.

Bu içerik 03.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1649 kez okundu.