Uluslararası ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler ile Tanışma.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uluslararası ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler Eğitim Fakültesi Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Erhan Vatansever başkanlığında, anabilim dalları uluslararası ve yabancı uyruklu öğrenci akademik danışmanların ve uluslararası öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen uluslararası ve yabancı uyruklu öğrenciler ile Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası Konferans Salonunda 2.11.2023 tarihinde toplanılmıştır.
Uluslararası ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler ile Tanışmaya ilişkin olarak başta Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uluslararası ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler Eğitim Fakültesi Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Erhan Vatansever olmak üzere uluslararası öğrenciler kendilerini tanıtan konuşmalar gerçekleştirmiştir.
Uluslararası ve Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sorunlarının Tespit Edilmesi ilişkin olarak Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erhan Vatansever öğrencilerin sorunlarının tespitine ilişkin sorular yöneltmiştir. Öğrencilerin sorularına yer verilerek bu sorular yanıtlandırılmaya çalışılmıştır. Bunu takiben anabilim dalları uluslararası ve yabancı uyruklu öğrenci danışmanlarının öğrencilere önerilerine yer verilmiştir. Özellikle sosyal ilişkilerinin gelişimi bağlamında farklı bölümlerden öğrencilerin iletişim kurmasının önemi vurgulanmıştır. Bu bağlamda ders çalışmak için çalışma arkadaşı edinmelerinin hem sosyal hem akademik başarılarını olumlu yönde etkileyebileceğine dair önerilerde bulunulmuştur.
Bu içerik 02.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 110 kez okundu.