Türkçe Eğitimi Anabilim Dalından 2022 ERASMUS+ TESİAD Staj Konsorsiyumu kapsamında staj yapmaya hak kazanan öğrencilerimiz stajlarını tamamladı

ERASMUS+ TESİAD Staj Konsorsiyumu kapsamında öğrencilerimizden Melike Akçaydan, Hırvatistan Zagreb Yunus Emre Enstitüsü'nde ve mezun öğrencilerimizden Ahmet Şen,  Macaristan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde stajlarını tamamladı.
Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine açık bir staj hareketliliği olan  TESİAD Staj Konsorsiyumu projesinin amacı yurtdışında Türkçenin yabancı dil olarak öğretimidir.
Öğrencilerimiz bulundukları ülkelerde 2 ay süre ile kalarak, Türkçenin ve Türk kültürünün tanıtımına katkıda bulunacak faaliyetler gerçekleştirdiler. Kendi çalıştıkları enstitülerde öğretmenlik stajı yaparak uluslararası staj deneyimi de kazandılar. Aynı zamanda hareketlilik gerçekleştirdikleri ülkelerin  dil yapısı, toplumu, kültürü hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular.
Proje ortağı Yunus Emre Enstitüsüne, Zagreb Yunus Emre Enstitüsü çalışanlarına, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü çalışanlarına, bu projenin yazarı Ali Erhan Konuk'a, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalında projeyi yürüten Doç. Dr. Sümeyye Konuk'a teşekkürlerimizi sunarız.
Ek Resimler
Bu içerik 02.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 362 kez okundu.