Türkçe Dili Öğrenimi ve Akademik Türkçe Dilini Geliştirme Söyleşisi

Fakültemiz uluslararası öğrencileri için 23.12.2020 Çarşamba günü saat 18.00’da Trakya Üniversitesi Dil Eğitim Merkezi Müdür Yrd. Aynur TUSGİL’in katılımıyla “Türkçe Dili Öğrenimi ve Akademik Türkçe Dilini Geliştirme” konulu bir söyleşi düzenlenmiştir. Fakültemiz Uluslararası Öğrenci Danışmanlarının ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN’in açılış konuşmasının ardından gerçekleşen sunumda “Bir uluslararası öğrenci buraya geldiği zaman kendisini dil öğrenimi ile ilgili nasıl bir süreç bekliyor?, Türkçe öğrenilmesi zor bir dil mi?, Dil öğrenimi ile ilgili öğrencilerin motivasyonları neler? Sınavlarda ve derslerde daha başarılı olmak için Akademik Türkçe Dili nasıl geliştirilir?” gibi başlıklı sorulara cevaplar verildi. Program, sunum sonrası öğrencilerin soruları ve katkılarıyla sona erdi.
Bu içerik 23.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 297 kez okundu.