TUH Öğrenci Topluluğu Edirne Lisesi İngilizce Yaz Kampını Tamamladı

Edirne Lisesi, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü ve Edirne Lisesi Eğitim Vakfı tarafından Edirne lisesi 9. sınıf öğrencilerinden 20 öğrencilik bir grup için  ‘İngilizce yaz okulu’ etkinliği gerçekleştirildi. Yarı zamanlı yaz okulu 21 Haziran 2022 tarihinde başlayıp 30 Haziran 2022 tarihinde son buldu. Yaz okulunda TUH Öğrenci Topluluğu koordinatörü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Nur CEBECİ ve son sınıf öğrencilerinden Büşra KIZILTAN ve Hüseyin Ensar KIRKULAK görev almışlardır.  Uygulamada İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmeyi ve pekiştirmeyi hedefleyen oyun, şarkı ve drama etkinlikleri ile yaparak yaşayarak öğrenmeyi desteklemek amaçlanmaktadır. Yaz okulunun çıktıları arasında okul dışı-outdoor etkinliklerle İngilizce'nin günlük hayatta kullanımını tecrübe etmeleri ve aynı zamanda öğretmen adaylarının da lise öğrencileri ile öğretmenlik uygulaması dışında alternatif bir uygulama ile mesleki gelişimlerini desteklemeleri yer almaktadır. Öğrenci ve öğretmen adaylarının karşılıklı kazanım sağlamaları bu çalışmanın bir boyutu olmakla birlikte, kurumsal etkileşim anlamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi arasındaki ikili işbirliğini de kuvvetlendiren bir çalışma olması açısından önemlidir.

Günlük program:
9.00-12.00 Tanışma -T.Ü. Sosyal Tesislerinde İngilizce tanışma etkinlikleri ve oyunlar
9.00-12.00 Görev odaklı İngilizce etkinlikler; kurabiye etkinliği. (konuşma becerilerinin gelişimi) Edirne Lisesi (Mutfak)
9.00-16.00 İngilizce Fiziksel etkinlikler, İngilizce şarkı, yarışma oyunlar. Küküler Köyü Kuş Gözlem Evi Mesire Alanı
9.00-12.00 Kısa hikâye inceleme ve drama Eğitim Fakültesi Drama Salonu
9.00-12.00 Edirne tarihi yerlerin gezisi Yıldırım Beyazıt Sağlık Müzesi
9.00-12.00 İngilizce sinema film izleme, tartışma, analiz (dinleme &konuşma becerilerinin geliştirilmesi) Edirne Lisesi 3D Laboratuvarı
9.00-12.00 Dil Oyunları- Oryantring Söğütlük Kent Ormanı
9.00-12.00 Kapanış ve Sertifika Programı Meriç Sosyal Tesisleri
Ek Resimler
Bu içerik 04.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 534 kez okundu.