Trakya Üniversitesi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İkili İş Birliği Protokolü

Trakya Üniversitesi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa Birliği Erasmus+ KA220-HED - Cooperation Partnerships in Higher Education programı tarafından desteklenen "GREEN STEM MODEL FOR TEACHERS’ EDUCATION" başlıklı proje kapsamında işbirliği protokolü imzalanmıştır.

İmzalanan iş birliği protokolü ile proje ekibi, yerel işletmelere ilham vermek üzere çevre ve sürdürülebilirlik, çevre dostu teknolojiler, yenilenebilir enerji kaynakları ve su yönetimi gibi konuları içeren bilgilendirici dokümanlar ve içerikler geliştirmeyi hedeflemekte ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın talepleri doğrultusunda bu içerikleri ETSO web sitesinde açık erişime sunmayı planlamaktadır.

Diğer taraftan proje ekibi, yerel işletmelerin yeşil dönüşüm, sürdürülebilirlik ve yeşil STEM işgücü konularındaki potansiyelini ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere bir tarama çalışması gerçekleştirmeyi ve ETSO'nun veri tabanına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ise proje kapsamında öğrencilere ve öğretmenlere yönelik düzenlenecek  eğitim etkinlikleri ve atölyeler kapsamında "Yeşil Dönüşüm" konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sunacaktır. Bu etkinliklerde öğrenci ve öğretmenlerin saha deneyimi ve gerçek dünya uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla üretim yapan tesislerin ziyaret edilmesi desteklenecektir. Aynı zamanda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, kadın girişimcilerin güçlendirilmesine yönelik projeler ve deneyimlerini proje ekibi ve örneklemi ile paylaşacaktır.

Proje ekibi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, çevresel farkındalığı artırmaya yönelik ortak etkinlikler gerçekleştirmek üzere işbirliği yapacak, özellikle fidan dikimi ve doğal yaşamı koruma gibi konularda etkinlikler düzenleyebileceklerdir. Aynı zamanda yapılan etkinliklere ait tanıtıcı görseller ve bilgilendirici içeriklerin, çevresel farkındalığı artırmak amacıyla karşılıklı kurumsal web sayfalarında yer alması ve büyük ölçekte yerel işletmelerin çevre dostu uygulamaları benimsemesi ve yeşil dönüşümü teşvik etmesi için farkındalık uyandırılması hedeflenmektedir.

Resim
Ek Resimler
Bu içerik 31.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 189 kez okundu.