Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Bilim Şenliği Coşkusu

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü ile Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğrencileri ve Okul Dışı Öğrenme Kulübü’nün 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışmaları kapsamında 15 Mayıs 2024 tarihinde Kosova Yerleşkesi'nde bir günlük bilim şenliği düzenlemiştir. Şenlik il genelindeki okulların yoğun katılımıyla gerçekleşmiş ve büyük ilgi görmüştür.
Bilim şenliğinde 155 öğretmen adayı çeşitli bilimsel modeller, eğlenceli ve yenilikçi deneyler, bilim gösterileri ve yarışmalarla görev almıştır. Etkinlikler katılımcılara hem öğretici hem de eğlenceli bir ortamda bilimi ve bilimsel düşünmeyi deneyimlemeleri için önemli bir ortam oluşturmuştur. Öğretmen adaylarının edindikleri bilgi ve becerileri sergileme fırsatı buldukları şenlik bilimsel merakı teşvik etmeyi ve katılımcılara bilim sevgisini aşılamayı amaçlamıştır.
Şenliğe katılan öğretmen adayları, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler hem bilimle iç içe bir gün geçirmenin hem de çeşitli deneyimlerle öğrenmenin keyfini yaşamışlardır.
 
Resim
Bu içerik 05.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 179 kez okundu.