Trakya Üniversitesi- Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Birliği; Öğretmen Akademileri Öğrenme Potansiyelini Desteklemek

Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ezgi AKŞİN YAVUZ tarafından Edirne’de görev yapan okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Öğrenme Potansiyelini Desteklemek” adlı eğitim 25.11.2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası toplantı sonunda Akşin Yavuz’un liderliğinde gerçekleştirilen eğitimde öğretmenlerle yüz yüze ve uygulamalı olarak çalışılmış, sabah ve öğlen oturumları düzenlenerek öğretmenlerin katılımları bakımından esneklik sağlanmıştır.

Öğrenme potansiyelinin desteklenmesinde bireyin gelişimi odağında aile ve öğretmenin rehberlik edici rollerinin ele alındığı eğitimde dikkat, bellek, öğrenme gibi temel kavramlara değinilmiş; çocukların düşünceleri üzerine düşünmelerini sağlamak odağında fikirler paylaşılmıştır. Küçük çocuklarda dikkat, bellek, planlama yapma, bakış açısı alma ve çeşitli düşünme becerileri gelişimi hakkında fikirler özetlenmiş, oyun örnekleri paylaşılmış ve uygulamalar yapılmıştır. Sınırlı katılımın talep edildiği eğitim toplamda yaklaşık 60 öğretmenin katılımı ile tamamlanmıştır. 
Ek Resimler
Bu içerik 01.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 227 kez okundu.