Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun (Öğretim Birliği Yasası) kabulünün 100. yılı nedeniyle hazırlanacak olan "TEVHİD-İ TEDRİSAT'IN 100. YILINDA TÜRKİYE'DE ÇAĞDAŞ EĞİTİM" ana konulu kitap

            Değerli Bilim İnsanı,
            2024 yılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun (Öğretim Birliği Yasası), Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesinin 100. yılıdır. Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile ülkedeki bütün eğitim kurumları Milli Eğitim Bakanlığına bağlandığı gibi eğitimin temel kanunu kabul edilmiş ve daha sonra çıkarılan kanunlara esas teşkil etmiştir. Eğitim tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan kanunun eğitimimize ve sosyo-kültürel hayatımıza katkılarını konu alacak bir kitap hazırlanacaktır. Özgün araştırma ve derleme türünden eserlerin kitapta bölüm olarak yer alacağı “TEVHİD-İ TEDRİSAT’IN 100. YILINDA TÜRKİYE’DE ÇAĞDAŞ EĞİTİM” ana konu başlıklı uluslararası bilimsel kitabımız Trakya Üniversitesi Yayınları’ndan yayımlanacaktır. Kitabımız konu ile ilgili farklı disiplinlerde hazırlanmış özgün araştırma ve derleme çalışmalarından oluşacak olup Türkçe çalışmalar kabul edilecektir. Kitapta yer alacak bölümler bir ya da birden fazla yazarlı olabilecek ancak ortak veya tek yazarlı bir yazarın en fazla iki çalışması kabul edilecektir.
            Kitap Bölümleri;
-          Gönderilen kitap bölümü yazma çağrısına geri dönüt şeklinde onay verilmesi şarttır.
-          Özeti kabul edilen bölümler, tam metin haline getirildikten sonra editör kurulu tarafından tekrar değerlendirmeye alınacaktır.
-          Daha sonra duyurulacak yazım kurallarına uygun olarak düzenlenmelidir.
-          Çalışmalar için bölüm yazarı tarafından intihal/benzerlik raporu alınmalıdır.                                (En fazla % 15 benzerlik kabul edilir)
-          Çalışmaların içeriği kitabın ana ve alt başlıklarına uygun olmalıdır.
-          Çalışmaların seçim ve değerlendirme süreçlerinden tamamen editörler sorumludur.
-          2024 yılı içinde basımının gerçekleştirilmesi planlanan kitabın nüshalarından her bölüm yazarına en az bir kitap verilecek veya gönderilecektir.
 
Saygılarımızla,
 
                                                                                   Editör Kurulu
                                                                       Doç. Dr. Muharrem ÖZDEN
                                                                       Dr. Öğr. Üyesi Erhan VATANSEVER
 
YAYIM TAKVİMİ
Kitap bölümü ismi ve yazar künye bilgileri ve özetlerin son gönderim tarihi: 31 Temmuz 2024
Kitap Bölümlerinin son gönderim tarihi: 1 Eylül 2023
 
İletişim ve kitap bölümü göndermek için adres:
 
tevhiditedrisat2024@gmail.com
 
Bu içerik 29.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 127 kez okundu.