Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 03.10.2024 tarihinde ‘’Yenilenen İlkokul Öğretim Programları Semineri’’ Düzenlenmiştir.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 03.10.2024 Perşembe günü saat 09:30-16:00 arasında; Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı lisans öğrencileri, lisansüstü öğrencileri ve öğretim elemanlarına yönelik ‘’Yenilenen İlkokul Öğretim Programları Semineri’’ düzenlenmiştir. Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinin sunumlarını yaptığı etkinlik 2 oturum ve 5 başlık altında yapılmıştır.

Öğretim Programları hakkında genel bilgilendirmeler ve seminer sonunda değerlendirme yapmak üzere Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Coşkun konuşmalarını gerçekleştirmiştir. İki oturum olarak gerçekleştirilen programın birinci oturumunda ilk olarak Dr. Öğr. Üyesi Ebru Selçioğlu Demirsöz tarafından ‘’Yeni Öğretim Programında Genel Çerçeve ve Temel Kavramlar’’ konulu sunumda programın değişen genel yapısı sunulmuştur. Ardından Doç. Dr. Şahin Dündar tarafından ‘’Hayat Bilgisi ve Sosyal Bilgiler Öğretim Programı’’ sunumunda programda yapılan değişiklikler aktarılmıştır. Birinci oturumun son sunumunda ise Doç. Dr. Emine Pınar Paksuz; ‘’Fen Öğretim Programı’’ konusunda yenilenen programı tanıtmıştır. İkinci oturum; Doç. Dr. Ramazan Divrik tarafından sunulan ‘’İlkokul Matematik Öğretim Programı’’ ile başlamıştır. İlkokul 1- 4.sınıf Matematik öğretim programları tanıtılmıştır. Seminerin son sunumunda ise Doç. Dr. Ömer Erbasan ‘’İlkokuma Yazma Öğretim Programı Türkçe Öğretim Programı’’ ile yenilenen programdaki değişiklikleri sunmuştur.

Seminer yenilenen ilkokul öğretim programlarını, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı lisans öğrencilerine tanıtma ve programın değişen temel yapılarını aktarmak amacıyla gerçekleştirilmiş ve başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Ek Resimler
Bu içerik 07.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 109 kez okundu.