Özel Eğitim Söyleşileri 2- Engelsiz Konserlerde Bütünleştiren Müzikler Etkinliği Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü 24.05.2022 günü Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda Özel Eğitim Söyleşileri 2- Engelsiz Konserlerde Bütünleştiren Müzikler konulu etkinliği gerçekleştirdi. Engelsiz müzikler temalı etkinliğe Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi ZAFER, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya MADEN, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Zafer KURTASLAN, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet SEZGİN, Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Uygulama Müdürü Leyla ATEŞ, Faika Erkurt Özel Eğitim Ortaokul Müdürü Emine Esra MADALI, Edirne Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Mehmet TATAR, Hüsnü Tekışık Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cihan ARSLAN, Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte yapılan açılış konuşmalarından sonra otizm spektrum bozukluğu olan çocukların ebeveynlerinden Bilge Yasemin ATYILDIZ ve Zeynep KOYUNSEVEN çocuklarının otizm spektrum bozukluğu olduğunu öğrendikten sonra yaşadıkları süreçten bahsettiler. Ebeveynler çocuklarının otizm spektrum bozukluğu olduğunu öğrendiklerinde uygun eğitim ortamı bulamadıklarını, gittikleri üniversitelerin çocuklarını kabul etmediklerinden bahsettiler.

Ebeveynler çocuklarının müziğe olan ilgilerini nasıl keşfettiklerini ve onların müzik eğitimi almaları için yaptıkları mücadeleleri anlattılar. Ardından alanlarında  uluslararası ödüllere sahip özel gereksinimli öğrenciler konser gerçekleştirdiler. İlk olarak  Manisa Celal Bayar Üniversitesi müzik bölümü öğrencisi Batuhan KİL ud çalarak ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı yüksek lisans öğrencisi Recep Ege ALTUNCUOĞLU solist olarak kısa bir konser verdi. Bununla birlikte bir eseri de Recep Ege ALTUNCUOĞLU solist olarak Ar. Gör. Gizem ALKAN piyano eşliğinde seslendirdi.  Ankara Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Çağrıhan ATYILDIZ akordeon  resitali  verdi. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde doktora öğrencisi olan Buğra ÇANKIR piyano resitali verdi ayrıca Sarı Gelin adlı halk türküsünde Trakya Üniversitesi Rektor Yardımcısı Ahmet Hamdi ZAFER kemanı ile öğrenciye eşlik etti.

Trakya Üniversitesi öğrencileri özel misafirlerini ağırlarken onların ve ailelerinin bu büyük mücadelesine tanık oldu. Özel öğrencilerin güzel dinletisi ardından takdim töreni ile etkinlik sona erdi.

Etkinlik basında; Edirne Yenigün Gazetesi'nde "Özel Öğrencilerden Konser" ve Hürriyet Gazetesi'nde "Özel Gereksinimli Öğrencilerden Edirne'de Resital" başlıklarıyla yer almıştır.
Ek Resimler
Bu içerik 30.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 228 kez okundu.