Özel Eğitim Kurumlarında Gözlem, Özel Eğitimde Okul ve Kurum Deneyimi / Kaynaştırma ve Özel Öğretimde Öğretmenlik Uygulaması Dersleri ile İlgili Duyuru

2019-2020 akademik yılı bahar yarıyılında Özel Eğitim Kurumlarında Gözlem (Özel Eğitim), Özel Eğitimde Okul ve Kurum Deneyimi (Özel Eğitim), Özel Eğitimde Öğretmenlik Uygulaması (Özel Eğitim) adlı derslerin de uzaktan öğretim ile verilebileceğine dair 07. 04. 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı üzerine bu dersler T.Ü. E-Ders Uzaktan Eğitim Platformunda asenkron verilmeye başlanmış olup, hangi haftada hangi etkinliklerin yapılacağı derslere özel hazırlanan aşağıda sunulan Uzaktan Eğitim E-Program Dokümanlarında belirlenmiştir.

Dersler ödevlendirmelerin yanı sıra asenkron veya senkron sunumlar şeklinde yapılacaktır. Ders sorumlusu öğretim elemanı 7.-14. haftalarda işlenecek olan konular için T.Ü. E-Ders Uzaktan Eğitim Platformundaki butonlara derslere hazırlanan özel rehberlerde belirlenen konuları esas alarak pdf veya farklı formatlarda ders içeriği yükleyecek, ayrıca öğretmen adaylarına ödevler verecek, öğrencilerin yaptıkları çalışmalar ile ilgili görüş bildirecek, dönütler verecektir.
Öğretmen adayları her hafta için belirlenen ödevleri düzenli yapacak ve T.Ü. E-Ders Uzaktan Eğitim Platformunda yer alan ödev butonuna yükleyecek ayrıca dersin özelliğine göre okullarda uygulama öğretmeni var ise ona da dijital ortamda ulaştıracaktır.

Not verme ve değerlendirme işlemlerinde yönetim kurulundan karar çıkarılmış olan dersler ile ilgili değerlendirmelerde yeni bir kararın çıkarılması talep edilmedikçe bir değişiklik olmayacak; vizeler, ödevler ve finaller Öğrenci Bilgi Sistemine normal süreçlerde olduğu gibi T.Ü. Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulunda alınan ek kararlar esas alınarak işlenecektir.

Bu derslerin yürütülmesi ve ölçme ve değerlendirilmesinde örgün eğitimde ilgili rehber veya kılavuz, yönerge ve yönetmelikler esas alınacaktır.

Özel Eğitim Kurumlarında Gözlem, Özel Eğitimde Okul ve Kurum Deneyimi / Kaynaştırma ve Özel Öğretimde Öğretmenlik Uygulaması Dersleri ile ilgili E-Programlar aşağıda pdf formatında sunulmuştur.
Ek Dosyalar
Bu içerik 13.04.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 4119 kez okundu.