Özel Eğitim Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi 3. Sınıf Öğrencilerinin Otizmli Çocuk/Bireyler için Hazırladığı Video

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Banu YAMAN ORTAŞ'ın yaptığı Özel Eğitim Bölümü 3. sınıf öğrencileri Edanur KAYA, Ergkioul KIOURT, Veisel MACHMOUTCHOTZA, Esin KASAPOĞLU, Dilek ÇAVUŞ ve Mert SATIK katkılarıyla "Koronavirüsten Korunuyorum" projesi gerçekleştirildi. Covid-19 nedeniyle "Evde Kal" uygulaması ile ilgili birçok önlem alınmıştır. Fakat özellikle otizmli bireylerin /çocukların, günlük rutine bağlı olmasından dolayı süreçten daha olumsuz etkilenmektedir. Otizmli çocuklar/bireyler görsel ve görsellerin sesli anlatımından etkilenmektedir. Bu projede dijital ortamda yazılı ve görsel yolla “Sosyal Öykü” tekniğinden yararlanılarak hazırlanmış içerikle; bu sürecin nasıl yürütüleceği ve bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgiler sunulması amaçlanmıştır. Bu bilgileri görseller ve görsellerin sesli anlatımı ile destekleyerek, süreci anlamalarını kolaylaştırmak ve otizmli bireylerin görsellerle düşündüğü bilindiğinden, etkili olması amacıyla hazırlanmıştır. Bu kapsamda hazırlanan video aşağıda sunulmuştur.

Bu içerik 05.05.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 370 kez okundu.