Okul Öncesi Öğretmen Adaylarından Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kapsamında "Bir Kitap Bir Oyun" Projesi

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Prof. Dr. Emine AHMETOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Yakup BURAK’ın Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans öğrencileri ile birlikte yürüttükleri "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında öğretmen adayları Bir Kitap Bir Oyun isimli projede Youtube’da bir etkinlik kanalı açtılar.  

Bu projede, yaşanan zorunlu evde kalma sürecinde 3-6 yaş grubu çocuklarınin gelisimlerine uygun çeşitli oyunların oynanmasını içeren  okul öncesi öğretmen adayları tarafından hazırlanan videoların "Bir Kitap Bir Oyun" isimli Youtube kanalında paylaşılması ile; çocukların dil, bilişsel, sosyal ve motor gelişimlerine katkı sunmak,  bu süreçte kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, ebeveyn-çocuk iletişimini artırmak, ebeveynlere evde çocukları ile birlikte oynayabilecekleri etkinlik seçeneklerinin sunulması amaçlanmaktadır.

Okul Öncesi Eğitimi Topluma Hizmet Uygulamaları öğrencilerimize duyarlılıklarından ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu içerik 03.05.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 489 kez okundu.