Öğretim Üyemizden Yeni Kitap

Temel Eğitim Bölümü, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Y. Atila Şehirli’nin de yazarı olduğu “TÜRK EĞİTİM TARİHİ” isimli kitap yayınlanmıştır.
Doç. Dr. Emrah Çetin - Doç. Dr. Özgür Yıldız editörlüğünde geleceğimizi yoğuracak irfan orduları için hazırlanmıştır. Dr. Öğr. Üyesi Y. Atila Şehirli’nin “I. Dünya Savaşı ve Millî Mücadele Dönemi’nde Eğitim (1914-1923)” adlı bölümü yazdığı bu eser; Türk eğitim tarihindeki dönemlerin ve Türk eğitim tarihine etki yapan düşünür ve eğitimcilerin anlaşılması için bir başvuru kitabı olarak değerli akademisyenler tarafından yoğun bir çabanın sonunda hazırlanmıştır. Bu çalışma; bir yandan Türk eğitiminin geçmişteki durumunu anlatırken, diğer yandan geleceğe nasıl ulaşabileceklerinin de mesajını vermektedir.
"Türk Eğitim Tarihi" eseri ile Türkler Müslüman olmadan ve Müslüman olduktan sonra eğitim anlayışları nasıldı? Türk eğitiminin dünya eğitimi ile rekabetleri ne ölçüde idi? Cumhuriyet dönemi ile birlikte Milli Eğitim hangi yönde gelişmeye başlamıştır? Sorularının cevapları bulunur.
Bunların yanında eser, Türk eğitim kurumlarının da tarihi serüvenine değinerek, geçmiş tarihlerden günümüze kadar olan Türk Milleti'nin benimsediği ve kendi kültürüyle geliştirdiği eğitim ve öğretim ile ilgili düşünceleri anlamasında da faydalı olacaktır. Türk Milleti'nin insan yetiştirmeye verdiği önem, insan yetiştirmedeki gayret ve çabasını anlatmaya çalışan eser; Türk Milleti'nin eğitimde geçirdiği aşamaları anlatarak geleceğe ışık tutmak hedefindedir. Bu kitap 2020 yılında Lisans Yayıncılık tarafından basılmıştır.
Ek Resimler
Bu içerik 19.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 527 kez okundu.