ÖĞRETİM ELEMANIMIZ ARŞ. GÖR. RAHİM ŞENTÜRK'ÜN İSPANYA'DAKİ COST (STSM) ÇALIŞMASI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Rahim Şentürk, 1-7 Ekim 2024 tarihlerinde İspanya Santiago de Compostela Üniversitesi'nde COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) programı kapsamında bir Kısa Süreli Bilimsel Araştırma Ziyareti (STSM) gerçekleştirdi.

Bu ziyaret sırasında, Rahim Şentürk, Filoloji Fakültesi Germanistik Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Carmen Mellado Blanco ile birlikte Phraseme Constructions – PhraCons teorisini derinlemesine inceledi ve bu alanda kapsamlı bir literatür taraması yaptı. Çalışmanın sonucunda, PhraCons üzerine yapılacak gelecekteki araştırmalara önemli bir kaynak teşkil eden 100 temel araştırmayı içeren bir literatür listesi oluşturuldu.

Elde edilen bulgular, Prof. Dr. Carmen Mellado Blanco ile birlikte bir konferans bildirisinde sunulacak olup, bu çalışmanın, literatürdeki boşlukları dolduracak bir bibliyometrik araştırma için temel oluşturması planlanmaktadır.
Bu içerik 07.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 274 kez okundu.