Öğrencilere Ders Seçimi İle İlgili Önemli Açıklamalar

 Eğitim Fakültesinde 2018 yılı öncesi kayıtlılar için ayrı 2018 yılı sonrası kayıtlılar için ayrı olmak üzere 2 ayrı ders programı yürürlüktedir. Bu bağlamda;

 2018 YILI ÖNCESİ KAYITLI ÖĞRENCİLER

 4. Sınıf öğrencilerinin önce alttan almadıkları veya alıp başarılı olamadıkları dersleri alıp, ardından 4. Sınıf derslerine kaydını yapmaları gerekmektedir. 4. Sınıf öğrencilerinin seçmeli dersleri için ayrı bağımsız ders havuzları bulunmaktadır. Her bir dersin ilgili havuzundan ders seçilmesi gerektiği önemle duyurulur.

 2018 YILI VE BU YILI TAKİP EDEN YILLARDA KAYITLI ÖĞRENCİLER

 

1.Sınıf öğrencilerinin dersleri doğrudan tanımlanır. Ders Seçimi ve Kayıt Yenileme işlemi yapmalarına gerek yoktur. 

2. Sınıf öğrencileri zorunlu dersler yanı sıra MB1 ve GK1 Seçmeli ders için aşağıdaki ders havuzundaki derslerden seçim yapacaklardır. 

2018 Sonrası Kayıtlılar İçin MB1 ve MB3 Seçmeli Dersler Havuzu İÇİN TIKLAYINIZ: https://bys.trakya.edu.tr/file/open/37119810  

2018 Sonrası Kayıtlılar İçin GK1 ve GK3 Seçmeli Dersler Havuzu İÇİN TIKLAYINIZ: https://bys.trakya.edu.tr/file/open/46164032

3. Sınıf öğrencileri zorunlu dersler yanı sıra MB3 ve GK3 Seçmeli ders için yine MB Seçmeli ve GK Seçmeli Ders Havuzlarında seçim yapacaklardır. Burada dikkat edilmesi gereken husus daha önce MB1, MB2 ve GK1 ve GK2 Seçmeli dersler için önceki yıllar seçilen derslerin aynılarının seçilmemesidir.

 MB1, MB2 ve GK1 ve GK2 Seçmeli dersler için önceki yıl ders almış ancak başarısız olmuş öğrenciler aynı dersi yeniden seçebilir veya başka bir ders tercih edebilir.

  

TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ İLE İLGİLİ DERS KAYDI

Programında Topluma Hizmet Uygulamaları dersi olan öğrenciler sistemde grup numarası ve ders hocasının gözüktüğü herhangi bir grubu seçebilir. Grupların belli sayıda kontenjanları vardır. Bir grubun kontenjanı dolduğunda ilgili gruba kayıt yapılamamaktadır. Başka bir grup seçilmelidir.

 OKUL DENEYİMİ DERSİ İLE İLGİLİ DERS KAYDI

Programında Okul Deneyimi Dersi olan öğrenciler sistemde grup numarası ve ders hocasının gözüktüğü herhangi bir grubu seçebilir. Ancak öğrencinin seçtiği grup kendi lisans programı için tanımlanmış bir grup olmalıdır. Grupların belli sayıda kontenjanları vardır. Bir grubun kontenjanı dolduğunda ilgili gruba kayıt yapılamamaktadır. Başka bir grup seçilmelidir.

 

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ İLE İLGİLİ DERS KAYDI

Programında Öğretmenlik Uygulaması Dersi olan öğrenciler sistemde grup numarası ve ders hocasının gözüktüğü herhangi bir grubu seçebilir. Ancak öğrencinin seçtiği grup kendi lisans programı için tanımlanmış bir grup olmalıdır. Grupların belli sayıda kontenjanları vardır. Bir grubun kontenjanı dolduğunda ilgili gruba kayıt yapılamamaktadır. Başka bir grup seçilmelidir.

 

BİREYSEL PSİKOLOJİK DANIŞMA UYGULAMASI DERSİ İLE İLGİLİ DERS KAYDI

Programında Bireysel Psikolojik Danışma Uygulaması Dersi olan öğrenciler sistemde grup numarası ve ders hocasının gözüktüğü herhangi bir grubu seçebilir. Ancak öğrencinin seçtiği grup kendi lisans programı için tanımlanmış bir grup olmalıdır. Grupların belli sayıda kontenjanları vardır. Bir grubun kontenjanı dolduğunda ilgili gruba kayıt yapılamamaktadır. Başka bir grup seçilmelidir.

 

MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ VEYA RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMINDA BİREYSEL YÜRÜTÜLEN DERSLERE DERS KAYDI

Programında bireysel yürütülen (tek öğrenci) derslere kayıt olan öğrenciler sistemde grup numarası ve ders hocasının gözüktüğü herhangi bir grubu seçebilir. Grupların kontenjanları sınırlıdır. Bir grubun kontenjanı dolduğunda ilgili gruba kayıt yapılamamaktadır. Başka bir grup seçilmelidir.

 

EĞİTİM BİLİMLERİ ZORUNLU DERSLER (MB)

Eğitim bilimlerinin MB Dersleri her lisans programı için ayrı ayrı açılmamış olup birleştirilmiştir. Birleştirilmiş sınıflara kontenjan doluncaya kadar kayıt yapılabilir. Kontenjan dolduğunda başka bir sınıf veya grup seçilmelidir. Ancak öğrencinin seçtiği grup kendi lisans programı için tanımlanmış bir grup olmalıdır.

 

TÜRK DİLİ I, ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ, YABANCI DİL I Ortak Zorunlu Dersler

Türk Dili I, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil I adlı Ortak Zorunlu Dersler her bir program için ayrı ayrı açılmamıştır. Belli programlardaki öğrenciler belli gruplarda toplanmıştır. Birleştirilmiş sınıflara kontenjan doluncaya kadar kayıt yapılabilir. Kontenjan dolduğunda başka bir sınıf veya grup seçilmelidir. Ancak öğrencinin seçtiği grup kendi lisans programı için tanımlanmış bir grup olmalıdır.

 

İLK %10’a GİREN ÖĞRENCİLER

 

Önceki yarıyıllardan tekrarlamak zorunda oldukları dersleri bulunmayan başarılı öğrenciler, genel not ortalamalarının kendi sınıflarındaki diğer başarılı öğrenciler arasında ilk %10 içinde (kesirli sayılar bir üst tam sayıya tamamlanarak) yer alması durumunda, varsa derslere ait ön koşulları sağlamak ve ortak zorunlu dersler dâhil toplam 45 AKTS krediyi aşmamak şartıyla, ders saatleri örtüşmeyecek şekilde bir üst sınıftaki derslere de kayıt olabilirler. Ancak 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 4. Sınıfta farklı bir program izlendiğinden 3. Sınıf öğrencilerinin 4. Sınıftan ders almaları mümkün değildir.

Eğitim Fakültesinde An İtibarıyla İlk %10’a Giren Öğrencilerin Listesi:

https://egitim.trakya.edu.tr/news/2019--2020-egitim-ogretim-yili-bahar-donemi-sonu--10-a-giren-ogrenciler

  

Önemli Belgeler, Dokümanlar ve İletişim Bilgileri

 

Eğitim Fakültesi İletişim Bilgileri:

Adres: Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İsmail Hakkı Tonguç Yerleşkesi 22030 Edirne

Telefon: 0 284 212 08 08 - 0 284 212 13 70 - 0 284 212 09 36

Faks: 0 284 214 62 79

E-Posta: egitimfak@trakya.edu.tr


Eğitim Fakültesi Akademik Danışmanların İletişim Bilgileri:

https://bys.trakya.edu.tr/file/open/91469630

 

2020-2021 Eğitim Fakültesi Ders Programları:

https://egitim.trakya.edu.tr/pages/haftalik-ders-programlari

 

2018 Sonrası Kayıtlılar İçin MB1 ve MB3 Seçmeli Dersler Havuzu İÇİN TIKLAYINIZ: https://bys.trakya.edu.tr/file/open/37119810

 

2018 Sonrası Kayıtlılar İçin GK1 ve GK3 Seçmeli Dersler Havuzu İÇİN TIKLAYINIZ: https://bys.trakya.edu.tr/file/open/46164032

 

Eğitim Fakültesinde An İtibarıyla İlk %10’a Giren Öğrencilerin Listesi:

https://egitim.trakya.edu.tr/news/2019--2020-egitim-ogretim-yili-bahar-donemi-sonu--10-a-giren-ogrenciler

 

Öğrenciler İçin Kayıt Yenilemeye İlişkin Duyuru

https://bys.trakya.edu.tr/file/open/85872408

 

Danışmanlara Kayıt Yenilemeye İlişkin Duyuru

https://bys.trakya.edu.tr/file/open/76219338

 

T.Ü. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının 2020-2021 Kayıt Yenilemeye İlişkin Duyurusu

https://obs.trakya.edu.tr/

 

T.Ü. Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

 

Sıkça Sorulan Sorular

https://bys.trakya.edu.tr/file/open/41230134

 

Bu içerik 04.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 13266 kez okundu.