Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Çevrim İçi Mesleki Çalışma Programı

2020-2021 Güz yarıyılı Okul Deneyimi dersi kapsamında; Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün ‘’Çevrim İçi Mesleki Çalışma Programı’’ dahilinde,  18 Kasım 2020 Çarşamba günü,  Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu müzik öğretmeni Ece KORKMAZ ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Gizem KARAGÖZ koordinatörlüğünde ve okul deneyimi stajer öğrencileri Onur Barış GÜLHANE, İrem Nur YANIK ve Barış ÖNER’in de katılımıyla, Trakya Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğince zoom platformu üzerinden bir söyleşi  düzenlenmiştir.

Söyleşide, ‘’Erken Yaşta Verilen Müzik Eğitiminin Akademik Gelişime Katkısı’’ ve  ‘’Müzik Eğitimi ile Bireylerin Oluşturduğu Toplumlardaki Farklar’’ ana başlıkları altında; ‘’Müzik eğitiminin psikomotor gelişime katkıları nelerdir?’’,  ‘’Müziğin beyin gelişimine katkıları nelerdir?’’, ‘’Bireylerin toplumsal konulara duyarlılıklarında müziğin etkisi nedir?’’ gibi sorulara, düzenleyici ve katılımcılarla birlikte yanıt aranmaya çalışılmıştır.
Bu içerik 10.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 485 kez okundu.