"Mutlu Bahçe, Mutlu Çocuk” Sosyal Sorumluluk Projesi'ne TOVAK Prof. Dr. Tahir Özgü Özel Ödülü

2021-2022 eğitim-öğretim yılında TÜBAP tarafından desteklenen “Mutlu Bahçe, Mutlu Çocuk” sosyal sorumluluk projesi,  TOVAK Türkiye Toplum Hizmet Hizmetleri Vakfı Prof. Dr. Tahir Özgü Özel Ödülü’nü kazanmıştır.  Projenin yürütücülüğünü Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık A.B.D. Öğretim üyesi Doç.Dr. Seda DONAT BACIOĞLU yapmıştır. Proje yürütücüsü eşliğinde proje ekibinden Ar. Gör. Fatmagül GÜRBÜZ, İrem GÜRSOY, Ceren ACAR ve Aslı UYKUSEVER 27.12.2022 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine katıldılar. Ödül töreninde proje sunumu yapıldıktan sonra ödüller takdim edildi. Sosyal sorumluluk proje ekibimize TOVAK tarafından bir plaket, bir miktar para ödülü ve tüm proje ekibine teşekkür belgeleri sunuldu.

Türkiye çapında başvurular içinden ilk 5’e girmeye hak kazanan projemiz kısaca “Edirne Merkezde dezavantajlı bölgede yer alan bir ilkokulun bahçesine çocukların gelişimine uygun eğitim müfredat destekli eğitsel oyunlar çizilmiştir. Proje sonunda tüm öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte oyunlar bahçede oynanarak deneyimsel öğrenme sağlanmıştır. Böylelikle okul bahçesi hem güzel bir görünüme kavuşmuş hem de ders dışı zamanlar daha işlevsel hale getirilmiştir. Birlikte oyun oynama ile sosyal beceriler de desteklenmiş oldu.

Projenin her aşamasında zorlandığımız hususlar olsa da proje bittiğinde tüm öğrencilerim haklı bir gurur ve sevinç yaşadılar. Bu da sosyal sorumluluk projelerinin öğrenciler için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor aslında. 2022 yılının son günlerinde aldığımız ödül haberi ile birlikte bu haklı gurur ve sevinç katlandı. Çalışmamız o gün ödül törenindeki izleyiciler ve bugün burada diğer öğrenciler için de motive edici olmuştur. Bir kere daha Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na, TÜBAP’a, Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan ÇEKİÇ’e ve proje ekibime desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarım. Seda DONAT BACIOĞLU

Ödül Töreni sonrası öğrencilerin duygu ve düşünceleri:
“Emeklerimizin karşılığını almak bizleri çok mutlu etti. Projemizi temsilen Anadolu Üniversitesi'nde bulunmak, orada projemizi sunmak çok gurur vericiydi. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."-İrem Gürsoy (PDR 3. Sınıf öğrencisi)

"Hiç bu noktaya geleceğini tahmin etmediğim ama yine de her aşamasından keyif aldığım bir projeydi. Üniversite hayatımda böyle bir projede yer almak çok gurur verici."
-Ceren Acar (PDR 4. Sınıf öğrencisi)
Ek Resimler
Bu içerik 03.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 200 kez okundu.