“LET ART BE INFECTED” Uluslararası Sanal Karma Sergi

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen COVID-19’un tüm dünyayı esir aldığı şu günlerde eğitim öğretime uzaktan eğitim sistemi ile devam edilmesi üniversite öğretim elemanlarının, sanat eğitimcilerinin, öğrencilerinin ve sanatçıların sanal platformları daha çok kullanmalarına olanak sağlamıştır. Ülkemizin sanat eğitimine katkı sağlayacak toplumsal bilinç sahibi, estetik beğenileri yüksek, çağın dinamiklerine uyum sağlayan yaratıcı bireyler yetiştiren, birçok ulusal ve uluslararası katılımlı projeler gerçekleştiren, “Geleceğe Köprü” ve “Sınır Ötesi Üniversite” vizyonuna en çok hizmet eden birimlerin başında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi; aynı zamanda toplumsal sorunlara sanatla dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çok sayıda eğitsel, sosyal ve kültürel ve sanatsal etkinliklere de öncülük etmektedir.

LET ART BE INFECTED” Uluslararası Sanal Karma Sergi ile sanatın insanları birleştirici misyonuyla, geleceğe dair umutları canlı tutmak için uluslararası davetli sanatçılar bir araya gelmiştir. Sergide “Bırak Sanat Bulaşsın” mesajı ile yaşadığımız bu zorlu sürece destek olmak amaçlanarak Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar MYO öğretim elemanları ve uluslararası davetli sanatçıların işbirliğiyle 26 Ülkeden 66 sanatçının eseri yer almaktadır. Bu ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Bangladeş, Belarus, Bulgaristan, Filistin, Finlandiya, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Kosova, Makedonya, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan Krallığı, Senegal, Sırbistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan yer almaktadır. Sergi, resim, heykel, seramik, grafik, geleneksel el sanatları gibi sanatın farklı disiplinlerinden oluşmaktadır. Serginin müziğine Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Gül SAKARYA keman ile eşlik etmiştir.

Trakya Üniversitesi öğretim elemanları ile Lisansüstü öğrencileri ve Uluslararası davetli katılımcıların eser görsellerinin bir araya geldiği, “LET ART BE INFECTED” isimli uluslararası sanal karma sergi Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü adına Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aylin BEYOĞLU tarafından organize edilmiştir. Sergi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat: 17.30’da Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi web adresi olan https://egitim.trakya.edu.tr/ https://youtu.be/euNDzM1xjWI üzerinden yayınlanacaktır. 27 Temmuz-16 Ağustos 2020 tarihleri arasında izlenebilecektir.

Resim

Bu içerik 27.07.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 592 kez okundu.