"Kuruluşunun 173. yılında Öğretmen Okulları" Konferansı Gerçekleştirildi

Fakültemizde Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 173. Yıldönümü münasebetiyle 16 Mart 2021 tarihinde saat 13.00’te Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden sayın Prof. Dr. Çavuş ŞAHİN’in konuşmacı olarak katılımı ile Microsoft Teams’de çevrim içi eş zamanlı bir konferans düzenlendi.
“Kuruluşunun 173. Yılında Öğretmen Okulları” başlıklı konferans Dekanımız Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN’in açılış konuşması ile başladı. Ardından Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Levent VURAL, Prof. Dr. Çavuş ŞAHİN’in öz geçmişi ile ilgili bilgi verdi.
Çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin katıldığı konferansta Prof. Dr. Çavuş ŞAHİN bir ppt sunumu eşliğinde 16 Mart 1848 yılında Rüştiyelere öğretmen yetiştirmek üzere kurulan Öğretmen Okullarının kuruluşundan sonra öğretmenlik mesleğinin belli dönemlerde nasıl yeniden yapılandırılarak daha çağdaş bir gelişim sürecine girilmeye çalışıldığını, tüm kademelere yönelik öğretmen yetiştiren okullar açılarak meslekte kısmi de olsa kurumlaşmaya doğru giderken ne tür önemli adımların atıldığını ve böylelikle günümüzde Eğitim Fakültesi olarak anılan öğretmen yetiştiren kurumların günümüze gelinceye kadar tarihsel gelişim sürecinin nasıl olduğunu anlattı.
Konferans öğretim üyelerinin ve öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 17.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 307 kez okundu.