S
Kayıt Yenileme Hakkında Bilgilendirme
Fakültemiz için Kayıt Yenileme işlemleri 22 Şubat 2021 (08:30)-26 Şubat 2021 (17:30) tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Danışman Akademik Personel için tıklayınız...
Birinci Öğretim programlarına kayıt yapmış öğrencilerimiz ile öğrenim süresini aşmayan Birinci Öğretim öğrencilerimiz doğrudan Öğrenci Bilgi Sistemine girip ders seçimlerini yaparak kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Herhangi bir Yükseköğrenim programında kayıtlı bulunan öğrenciler, İkinci Öğretim ve Uzaktan Öğretim (yeni kayıt dahil) öğrencileri, öğrenim süresini aşan Birinci Öğretim öğrencileri, yurt dışından öğrenci kabulü (kendi imkanı) ile öğrenim gören öğrencilerin yukarıda belirtilen tarihler içinde kayıt yenileme işlemlerini yapabilmeleri için ilk önce öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini ING Bank’ın Türkiye'de ki herhangi bir şubesine öğrenci numaralarını belirterek elden veya internet bankacılığı ile yatırmaları gerekmektedir. (Eğer öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretinizi yanlışlıkla farklı bir hesaba yatırmış iseniz, öğrenci bilgi sisteminde kayıt yenileme işlemi ile ilgili ekran açılmayacaktır.)
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı / Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.
Öğrencilerimizin gruplara ayrılacak yapılacak olan dersler (Öğretmenlik Uygulaması, Topluma Hizmet Uygulamaları, PDR Danışma Grupları, Okul Deneyimi, Bireysel Çalgı, Piyano, Orkestra vb. gibi) ders seçim sürecinde gruplara ayrılmamış olup geçici olarak tek bir Öğretim Elemanı üzerinde gözükmektedir. İlgili Bölüm Başkanlığı dönem başlangıcında öğrencileri gruplara ayıracak, öğrenci grupları, öğrencilerin danışmanlarının ve uygulamayı yapacakları okul veya kurumların adlarının yer alacağı listeler fakülte web sayfasında yayınlanacaktır. Fakültemizde iki ayrı program yürütülmektedir. 2018 ve sonrası kayıt yaptıran öğrencilerin programlarında 3 ayrı tanımda Seçmeli ders havuzu vardır.
Fakülte Ortak Meslek Bilgisi ve Genel Kültür Zorunlu Dersleri Programlara göre gruplanacak ve ilan edilen ders programlarındaki Öğretim Elemanları ekiplerinden takip edilecektir.
Alan Eğitimi (AE) Seçmeli ders havuzu sadece kayıtlı olduğunuz program özelindedir. Ancak Meslek Bilgisi (MB) Seçmeli Dersler ve Genel Kültür (GK) Seçmeli dersler iki ayrı havuz olup Faküle Ortak derslerdir. Dersler her dönem tekrar tekrar açılmaktadır. Öğrencilerimizin daha önce aldıkları dersleri tekrar almamaya dikkat etmeleri gerekmektedir.
2017 ve öncesi kayıtlı öğrencilerimizin (eski müfredat) dersleri sadece kayıtlı oldukları program üzerinden yürütülmekte olup fakülte ortak derslerden seçim yapmamaları gerekmektedir. Eski müfredatta her seçmeli dersin kendine özel ders havuzu bulunmaktadır. Öğrencilerimizin doğru havuzdan ders seçimi yapmaları önemle duyurulur.
Öğrencilerimizin fakültemiz web sayfasında yer alan Ders İçerikleri Butonundan ders seçimlerinde hangi dersleri almaları gerektiğini kontrol etmeleri gerekmektedir.
Diğer dikkat edilmesi gereken bir konu ilk önce alttan kalan derslerin alınması ve ardından bulunulan dönem derslerinin alınmasıdır.
Üstten ders almak isteyen öğrencilerimiz için ders başlangıç haftasında yayılanacak Başarılı %10 listesine girmeleri durumunda bir dilekçe örneği yayınlanacak ve talepleri doğrultusunda dersleri eklenecektir.