İstanbul Goethe Enstitüsü Müdürü Sabine Haupt Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalını Ziyaret Etti

2022 yılı başında İstanbul Goethe Enstitüsü müdür yardımcısı olarak göreve başlayan ve aynı zamanda Dil Bölümü Müdürü Sabine Haupt Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalına ziyaret amacıyla Edirne’ye geldi. Ziyaretin ilk durağı Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu oldu. Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Handan Köksal ve Goethe Enstitü Müdürü Sabine Haupt gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Asutay ve anabilim dalı öğretim üyeleri Haupt ve Sibel Ocak için düzenledikleri yemekte bir araya geldi. Enstitü Müdürü Sabine Haupt’un ve beraberindeki Ders Uzmanı Sibel Ocak’ın fakülte ziyaretinde gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Prof. Dr. Hikmet Asutay, Prof. Dr. Handan Köksal, Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, Dr. Öğt. Üyesi Yıldırım Tuğlu, Dr. Öğt. Üyesi Selma Akol Göktaş, Öğt. Gör. Dr. Çağlayan Karaoğlu Bircan, Araş. Gör. Rahim Şentürk, Araş. Gör. Jale Aylin Çelik ve Araş. Gör. Binnur Arabacı katıldı.

Goethe Enstitüsü ve Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı arasında iş birliği, ortak çalışmalar ve Enstitünün bölümümüz Almanca Öğretmen adaylarına sunabilecekleri imkanlar görüşüldü. Toplantı görüş, istek ve öneriler ile sonlandırıldı.

Bu içerik 15.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 788 kez okundu.