“Green STEM Model for Teachers Education" Projesi Akademik Personel Eğitimi

Avrupa Birliği Erasmus+ KA220 çerçevesinde desteklenen "Green STEM Model for Teachers Education" projesinin WP-4 aşamasına yönelik düzenlenen 2 günlük çalıştay başarıyla tamamlanmıştır. Slovenya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan 20 akademisyenin katılımıyla gerçekleşen "Training Program for Academic Staff" adlı etkinlik, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer'in açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ivanka Stankova ve Proje Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Eylem Bayır'ın sunumlarıyla çalıştay yoğun bir şekilde devam etti.
İki gün boyunca süren etkinlikte, yeşil STEM eğitimi alanında felsefi ve teorik yaklaşımlarla ortak metodolojiler üzerine kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirildi. İkinci gün ise, projenin bir parçası olarak geliştirilen iyi uygulama örneklerinin sunumu yapılarak hizmetiçi öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının eğitimine yönelik akademik personelin desteklenmesi amaçlandı.
Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen proje toplantısında, proje süreci detaylı bir şekilde tartışılmış, deneyimler paylaşılmış ve gelecek projeler için planlar yapılmıştır. Bu süreçte ülkeler arası sağlam dostluklar oluşturulurken, düzenlenen akademik personel eğitim programına yönelik olumlu geri bildirimler alınmıştır.
ResimResimResim
Bu içerik 09.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 127 kez okundu.