"Green STEM Model for Teachers' Education" Projesinin Tüm Ortaklarıyla Olan İlk Toplantısı Bansko, Bulgaristan'da Gerçekleştirildi_

Öğretmenlerin eğitimi için Green STEM Projesi, Bulgaristan'ın Bansko kentinde Trakya Üniversitesi, South-West Üniversitesi, Ljubljana Üniversitesi ve Ioannina Üniversitesi'nin katılımıyla düzenlenen bir toplantı ile resmi olarak başladı. Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen yükseköğretim alanındaki işbirliği ortaklığıdır ve üniversitelerin STEM eğitimi konusundaki uzmanlığını ve deneyimlerini kullanarak sınır ötesi düzeyde işbirliği yapmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında, Green STEM alanında eğitim stratejileri, öğretim programı ve yenilikçi dijital içerikler oluşturulması ve geliştirilmesi planlanmaktadır.

Toplantıda, Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Eylem Bayır koordinatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Oğuzhan Dinçer ve Dr. Ögr. Üyesi Sertaç Arabacıoğlu Türkiye'deki STEM eğitiminin mevcut durumunu vurgulayan bir Türkiye STEM raporu sunmuşlardır. Bu rapor, STEM eğitimiyle ilgili mevcut yaklaşımları, araştırma sonuçlarını ve teknik raporları içeren geniş bir bakış açısı sunmaktadır. Rapor ilerleyen günlerde katılımcı tüm ülkelerin raporlarıyla birlikte projenin internet sayfasında 5 dilde yayınlanacak olup ayrıca akademik platformlarda da sunulacaktır.

Toplantı, Green STEM projesiyle ilgili hedefler, sonuçlar ve stratejileri tartışmak üzere uzmanları bir araya getirmiştir. Tartışmalar, yeşil ve sürdürülebilir uygulamalara vurgu yaparak STEM eğitimini teşvik etmek için öğretmen eğitimi alanında yenilikçi yaklaşımlar ve eğitim içeriklerini geliştirmeye odaklanmıştır.

Projenin koordinatörü Prof. Dr. Eylem BAYIR, toplantıda projenin olası etkisinden duyduğu heyecanı dile getirerek, Green STEM projesinin öğretmenlere STEM eğitimi uygulamalarında yeni bir bakış açısı sunacağını ve STEM bilgi ve becerilerini kullanmaya teşvik edeceğine inandığını ifade etmiştir. Ayrıca, projenin Türkiye'nin Yeşil Mutabakat öncelikli alan ARGE çalışmaları ve 2053 yılı için net sıfır emisyon hedefleri ile bütünleşen yapısına vurgu yapmış, eğitim alanındaki çalışmalara katkı sunabilecek önemli bir potansiyeli olduğunu vurgulamıştır.

İlerleyen günlerde proje ortakları, yenilikçi eğitim materyalleri geliştirmek, öğretmenler için dijital araçlar tasarlamak ve eğitim faaliyetleri düzenlemek ve öğretmen adaylarını Green STEM ile ilgili faaliyetlere dahil etmek için birlikte çalışacaklardır. Projenin eğitim materyalleri, katılımcı ülkelerdeki üniversitelerde, okullarda ve topluluklarda uygulanacaktır.
Bu içerik 28.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 47 kez okundu.