Genel Öğretim Yöntemleri Semineri Gerçekleştirilmiştir

Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Banu YAMAN ORTAŞ Toplumsal Katkı bağlamında 24 Ekim 2022 tarihinde Trakya Üniversitesi akademik personeline “Genel Öğretim Yöntemleri” konulu çevrimiçi bir seminer vermiştir. Seminer ile ilgili video Trakya Üniversitesi Kalite ve Strateji Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Web-Sayfasında yayınlanmıştır. Eğitim Videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bilindiği gibi Trakya Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon sürecine girmiş bulunmaktadır ve “Liderlik, Yönetim ve Kalite”, “Eğitim-Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme” ve “Toplumsal Katkı” başlıkları altında yer alan ölçütlere göre bir değerlendirmeye tabii tutulacaktır. Eğitim-Öğretim çok önemli bir ölçüttür. Bu alandan 280 puan alınmaması durumunda birimler akredite olamamaktadır. Eğitim-Öğretim başlığının altında yer alan alt ölçütlerde ise derslerin öğrenci odaklı işlenmesi, derslerde öğretmenin anlattığı öğrencilerin sadece dinlediği ve daha çok pasif bir rolde olduğu dersler yerine öğrencinin derse aktif katıldığı çeşitli yöntemlerin uygulanması ve ölçme ve değerlendirmede de klasik sınavlar ve çoktan seçmeli testler yerine farklı ölçme ve değerlendirme tekniklerinin kullanılması beklenmektedir. Trakya Üniversitesinin tüm birimlerinde bu bağlamda bir iyileştirme gerçekleştirmek adına Dr. Öğr. Üyesi Banu YAMAN ORTAŞ’in vermiş olduğu “Genel Öğretim Yöntemleri” başlıklı seminer ile Eğitim Fakültesinde başlattığımız bilgilendirme toplantılarından ikincisi 24 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşmiş oldu.
Bu içerik 02.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 218 kez okundu.