Geleceğin Öğretmenlerine Afet Gönüllüsü Eğitimi Verildi

Edirne Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri eğitimi bölümü arasında yapılan iş birliği sonucunda; THU  dersi kapsamında Dr . Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım’ın gözetiminde Fen Bilgisi öğretmenliğinde öğrenim gören 16  öğrenciye  36 saatlik Mahalle Afet Gönüllüsü eğitimi verildi, Eğitimde Temel Afet bilinci, temel enkaz bilgisi, temel ip düğümleri, afet türleri, stres yönetimi ve liderlik eğimleri teorik verilirken 8 saatlik enkaz ve ip teknikleri eğitimi ise uygulamalı olarak yapıldı.
Eğitim sonu değerlendirme yapan öğrenciler ve eğitimciler;  hedefin halkın tüm sınıflarının temel afet bilincinde olması ve panik yapmadan doğru uygulamalar ile afet ile başa çıkılabileceği noktasında bir araya geldi. Uygulamalı eğitim sonucunda ise öğrencilere Afet Gönüllüsü katılım belgeleri takdim edildi.
Bu içerik 25.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 274 kez okundu.