Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği Programlarımız EPDAD Tarafından Ara Değerlendirmeye Tabi Tututuldu

Fakültemiz Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği Programları 25 Kasım 2022 tarihinde Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından Ara Değerlendirmeye tabii tutuldu. Çevrimiçi gerçekleşen Ara Değerlendirme Sürecinin ilk toplantısı Dekanımız Sayın Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN ve Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Levent VURAL ve Doç. Dr. Şahin DÜNDAR, Fakülte Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim COŞKUN, Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem BAYIR, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı ve İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhlise COŞGUN ÖGEYİK, Doç. Dr. Hüsniye DUYMAZ, Doç. Dr. Kutay UZUN, Doç. Dr. Emre GÜVENDİR ve Ziyaret Ekip Başkanı Prof. Dr. Kazım ÇELİK, Üye Prof. Dr. Suzan KAVANOZ, Üye Prof. Dr. Ersin KARADEMİR ve Üye öğrenci Hilal KARAOĞLAN’ın katılımı ile saat 09.00da başladı. Daha sonra Fakülte Dekanı, Fakülte Akreditasyon Koordinatörü, Program Sorumluları, öğretim elemanları, öğrenciler, uygulama okulu koordinatörü ve uygulama öğretmenleri ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirildi. Her iki programda çevrimiçi bir ders izlenerek öte yandın öğretmen yetiştirim sürecinin önemli bir ayağını oluşturan öğretmenlik uygulamaları üzerinde duruldu. Süreç 16.30-17.00 saatleri arasında gerçekleşen ve üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’nun katılımı ile gerçekleşen ve sonuç bildirgesinin okunduğu son bir toplantı ile son buldu. Son oturumda ziyaret ekibi üyelerinden alınan olumlu geri bildirimler üzerine Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN sonucun hayırlı olmasını dileyerek Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’na toplantıya katılımlarından ve akreditasyon sürecinde vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti. Prof. MADEN tüm ziyaret ekibi üyelerine ve akreditasyon sürecinde emeği geçen tüm öğretim elemanlarına, Fakülte Koordinatörüne, idari personele ve öğrencilere şükranlarını sundu. Bundan sonraki süreçte akreditasyon çalışmalarının aynı titizlikle sürdürüleceğini ve diğer bölümlerin de akredite olması yönünde dileğinin olduğunu söyledi. Rektör Sayın Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU göreve geldiği 2016 yılından bu yana akreditasyon ve kalite çalışmalarını çok önemsediğini, bu konuda alınan kararlar ile ve yapılan çalışmalar ile üniversitenin çok yol aldığını, birçok birimin akredite olduğunu, Eğitim Fakültesinde de Dekan Prof. Dr. Sevinç MADEN’in önderliğinde 5 programın akredite olduğunu, önemli başarılara imza atıldığını, üniversitenin ayrıca 28-30 Kasım 2022 tarihlerinde Kurumsal Akreditasyon Değerlendirme sürecine tabii olacağını anlatarak üniversitede sürekli iyileştirme çalışmalarının yapılmasını hedeflediklerini, kendisinin de bir YÖKAK Değerlendiricisi olduğunu ve bu süreçler sürdükçe çok daha fazla öğretim elemanının ve öğrencinin bu süreçlerle ilgili deneyim kazanacaklarını, akreditasyon ve kalite konusunu içselleştireceklerini ve bu yolda Trakya Üniversitesinde önemli işlerin başarılacağına inandığını ifade etti. Gelişmeye açık yön olarak görülen araştırma görevlisi sayısının artırılması için gereğinin yapılacağını söyleyerek, başta ziyaret ekibi üyelerine olmak üzere tüm program sorumlularına ve süreç ile ilgili emek harcayan herkese teşekkür etti. Kararın hayırlı olmasını diledi. Fakülte Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim COŞKUN ve tüm katılımcılar tek tek süreç ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettikten sonra toplantı sona erdi.
Bu içerik 27.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 470 kez okundu.