Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı Öğrencileri “BEYOND THE LAB" Bilim ve Proje Şenliği’nde

Trakya Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans öğrencileri, bu yıl da gelenekleri haline gelen işbirlikleriyle şehir genelinde düzenlenen bilim şenliklerine destek vermektedirler. 8 Mayıs 2024 tarihinde Bahçeşehir Koleji kampüsünde gerçekleşen şenlikte öğretmen adayları büyük bir özveri ve heyecanla bilimin eğlenceli dünyasını geniş kitlelere ulaştırmışlardır.
Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü ve TÜ Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Bahçeşehir Koleji'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Beyond the Lab: Bilim ve Proje Şenliğine” katılan öğretmen adayları, gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmaları, STEM etkinliklerini ve yaratıcı bilim gösterilerini sunmuşlardır.
Bilim şenlikleri bilimi laboratuvarlardan çıkarıp toplumla bütünleştirmeyi hedefleyen bir platform olarak öğrencilerin ve toplumun ilgisini çekmektedir. Öğretmen adayları için ise bu tür etkinliklere katılmak ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede, hem okul eğitim süreçlerine daha yakından adapte olma fırsatı bulmaktadırlar, hem de mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme şansını elde etmektedirler. Bilimin sadece ders kitaplarında değil, günlük hayatın her alanında var olduğunu gösteren bu tür etkinlikler, öğrencilerin ve toplumun bilime olan ilgisini artırmaya yönelik önemli bir adımı oluşturmaktadır.Resim
Bu içerik 09.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 242 kez okundu.