Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nden Katı Atık Yönetim Birliği Tesisleri ve İçme Suyu Arıtma Tesisi Gezisi

Matematik ve Fen bilimleri eğitimi bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliğinde eğitim gören 90 öğrenci ile okul dışı öğrenme kapsamında 4 mart 2020 günü  Öğr. Gör. Dr. Hasan Özyıldırım ve  Öğr. Gör. Dr. Hüsnüye Durmaz’ın rehberliğinde Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Tesislerine ve Edirne Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisine teknik gözlem ve inceleme uygulaması yapıldı.  Bu kapsamda önce Edirne Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesislerine gidildi. Tesisin  İdari ve Teknik Sorumlusu Güray Altındiş tarafından sunum yapılarak Edirne İli’nin mevcut durumda kullanılan içme suyu arıtma ve içme suyu kalitesi ile ilgili olarak bilgilendirme yapıldı Öğrencilerin merak ettikleri sorulara  cevap verildikten sonra  tesis yetkililerin sorumluluğunda gezildi ve ham suyun nasıl işlenerek içilebilir niteliğe dönüştürüldüğü yerinde  incelendi. Buradaki inceleme ve gözlemler tamamlanarak Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Tesislerine gidildi. Birlik müdür vekili  Olcay Ayluyan tesis hakkında genel bilgi vererek yapılan işler ve  ileriye dönük yapılan planlar hakkında bilgi verdi.   Yüklenici firma yetkilisi Murat  Erülken ise üstlendikleri işin önemi ve sorumluluğunu anlattı.  Tesisin toplanan evsel atıklardan  metan gazı eldesi ve nasıl  elektrik enerjisine dönüştürüldüğü yetkili mühendisler ve rehberler eşliğinde gezilerek yerinde görüldü. Bu süreçte suyun arıtılmasının ne kadar önemli ve pahalı bir işlem olduğunu  temiz suyun değeri daha net anlaşılırken   öğretmen adaylarında çevre bilincinin oluşmasına katkı sağladığı vurgulandı ve  genel değerlendirme yapılarak  sonlandırıldı.
Bu içerik 06.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 324 kez okundu.