Fen Bilgisi Eğitimi ABD Sosyal Sorumluluk Projeleri Kapsamında Edirne’deki Fen Bilimleri Öğretmenlerine Hizmetiçi Eğitim Programı Düzenledi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 12-15 Haziran 2023 tarihleri arasında fen bilimleri öğretmenlerinin mesleki ihtiyaçlarına yönelik bir hizmetiçi eğitim programı düzenlenmiştir.
Söz konusu program, 2022 yılı "Trakya Üniversitesi, Sosyal Sorumluluk Projeleri" çağrısıyla desteklenmektedir. Projenin eğitim ayağını oluşturan interaktif bir hizmetiçi eğitim programı tasarımının uygulamaları, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Eylem Bayır ve araştırmacılar Doç. Dr. Hüsnüye Durmaz, Doç. Dr. Hasan Özyıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Oğuzhan Dinçer ve Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Arabacıoğlu tarafından gerçekleştirilmiştir.
Eğitim programı, fen bilimleri öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen bir ihtiyaç analizi sonucunda belirlenen fen öğretiminde yenilikçi öğretim yöntem ve ortamlarıyla ilgili teorik ve pratik bilgileri kapsamaktadır. Katılımcılar, Bilimin Doğası, Sorgulayıcı-Araştırmaya Dayalı Öğrenme, Argümantasyona Dayalı Öğrenme, Teknoloji Tabanlı Öğretim, STEM Eğitimi gibi konular üzerinde çalışmış ve bu alanlardaki becerilerini geliştirmiştir. Ayrıca, eğitimin son gününde öğretmenlere etkinlik geliştirme üzerine bir atölye çalışması düzenlenmiştir.

Başarıyla tamamlanan 30 saatlik hizmetiçi eğitim programının sonunda düzenlenen katılım sertifikası törenine katılan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN yaptığı konuşmada, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin uzmanlık alanında gerçekleştirdiği bu tür projelerle tüm branşlarda öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğini, yenilikçi öğretim yöntemlerini içeren hizmetiçi eğitim programları sayesinde öğretmenlerin sınıflarında daha etkili öğretim yapma konusunda becerilerini artırmaları için Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin desteğe her zaman hazır olduğunu ve bu tür sosyal sorumluluk girişimlerinin Edirne'deki eğitim kalitesini artırmak adına önemli adımlar olduğunu ifade etmiştir.  Törenin sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Eylem Bayır ve araştırmacılar Doç. Dr. Hüsnüye Durmaz, Doç. Dr. Hasan Özyıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Oğuzhan Dinçer ve Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Arabacıoğlu tarafından eğitime katılan öğretmenlere katılım sertifikaları takdim edilmiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 16.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 630 kez okundu.