Fen Bilgisi Eğitimi Anabil Dalı ile Hacıdanişment Ortaokulu Müdürlüğü Ortaklaşa Gökyüzü Gözlem Etkinliği Gerçekleştirdi

Fakültemizin Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim dalı ile  Okul Dışı Öğrenme Kulübü  5 Ekim 2022 tarihinde saat 19:00 ve 21:00 arasında İlimizin Lalapaşa ilçesine bağlı  Hacıdanişment Köyü Ortaokulu Müdürlüğü ile ortaklaşa Hacıdanişment köyü ortaokulu bahçesinde okul dışı öğrenme eğitimi kapsamında  gökyüzü gözlem etkinliği düzenlemiştir. Fen Bilgisi eğitimi bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım’ın danışmanlığında gerçekleşen etkinliğe  Lalapaşa kaymakamı Ömer Bulut,  Lalapaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Ateşli, Hacıdanişment Ortaokulu Müdürü  Ayşenur Düzova, Hacıdanişment köyü ortaokulu ve Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerinin katıldığı etkinlikte uzay gözlemi yapılmıştır. Etkinliğin başlangıcında Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım ortaokul öğrencilerine temel astronomi bilgileri vererek  gökyüzündeki gezegenler ve konumları, takım yıldızlar, çıplak gözle gözlem yapımı, usturlap nedir?  nasıl yapılır ve kullanılır konularında bilgi verdi.  Lalapaşa ilçesi kaymakamı Ömer Bulut bu etkinliğin özellikle köylerde eğitim gören öğrenciler için önemine vurgu yaparak teşekkür ve başarı dileklerini belirtti. Bu temel eğitimin ve konuşmaların  ardından  teleskop ile ortaokul öğrencilerine ay yüzeyi, jupiter ve  satürn gezegenleri gözlemi yaptırıldı.  Etkinlik sonunda genel bir değerlendirme yapılarak, bu tür uzay gözlem uygulamalarının öğrencilerde farkındalık oluşturmak amaçlı  okul dışı öğrenme etkinlikleri çerçevesinde farklı köy okullarında da gerçekleştirilmesinin yararlı olacağı  yönünde ortak karar alınarak çalışma sonlandırılmıştır.
Bu içerik 10.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 296 kez okundu.