Fakültemizin 5 Lisans Programı EPDAD (Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Tarafından Akredite Edildi

Resim
Eğitim Fakültesinin Değerli Öğretim Elemanları, Sevgili Öğrenciler.

Bugün çok mutluyum, gururluyum.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Ramazan Bayramını kutladığımız bu haftada Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak bir bayram daha kutluyoruz. 5 Lisans Programımızın akredite olduğu haberini aldık.

Fen Bilgisi Eğitimi ve İngilizce Eğitimi Lisans Programları 3+2 ve Almanca Eğitimi, Matematik Eğitimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programları 2+3 olmak üzere Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.

Bu başarıda birçok kimsenin payı var. Başta bizleri cesaretlendirdiği ve bizlere her türlü desteği verdiği için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU′na teşekkür ediyorum. Akreditasyona başvuran tüm program sorumlularını ve bölüm öğretim elemanlarını ve öğrencilerimizi, tüm Eğitim Fakültesi ailesini tebrik ediyorum.

Emeği geçen herkese, başta Fakülte Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Musa ULUDAĞ olmak üzere, tüm program sorumlularına, Prof. Dr. Emine AHMETOĞLU, Prof. Dr. Hikmet ASUTAY, Prof. Dr. Muhlise COŞGUN ÖGEYİK, Doç. Dr. Eylem BAYIR, Doç. Dr. İbrahim COŞKUN, Doç. Dr. Zülfiye Gül ERCAN ve Doç. Dr. Aslıhan OSMANOĞLU′na, Eğitim Fakültesi Yönetimine, Dr. Öğr. Üyesi Levent VURAL′a ve eski Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım TUĞLU′ya, Fakülte Sekreteri Esen ÜNLÜBAY′a, Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu ve Kalite ve Akreditasyon Komisyon üyelerine, Fakültemiz akademik ve idari personeline ve sevgili öğrencilerimize sonsuz teşekkürler.

TÜBAP desteği olmasaydı bu başarı gerçekleşemezdi. Akreditasyon projelerimizi destekleyen herkese minnettarız. Rektörlüğümüz tüm idari birimlerinde görevli idari personelimizin büyük desteklerini gördük. Sağ olsunlar var olsunlar.

En büyük teşekkürlerimden bir tanesi de Sayın Prof. Dr. Hayati AKYOL ve beraberindeki ziyaret ekibi üyelerine. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek az. Çok yoruldular. Çok emek sarf ettiler. Sayın Prof. Dr. Hayati AKYOL önce 18-20 Aralık 2019 tarihleri arasında Prof. Dr. Erdoğan TEZCİ, Prof. Dr. Yasemin AYDOĞAN, Prof. Dr. Eyüp ARTVİNLİ, Doç. Dr. Muhammet BAŞTUĞ ve öğrenci Akabe ALPAYDIN ile birlikte Fakültemizi ziyaret ederek Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği Lisans Programlarını incelediler, Daha sonra 11-13 Mart 2020 tarihlerinde daha kalabalık bir ziyaret ekibi ile (Prof. Dr. Asuman S. Saracaloğlu, Prof. Dr. Fatma Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Melike Ünal-Gezer, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Ünal, Prof. Dr. İlyas Yavuz, Doç. Dr. Hasan Kazım Kalkan, Prof. Dr. Kazım Çelik ve Öğrenci Tayyip Has) Almanca Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği olmak üzere 4 ayrı programı değerlendirendiler. Ellerine emeklerine sağlık. Bu arada bizleri akredite olmaya layık gören Eğitim Fakülteleri Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği′ne (EPDAD), başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK ve EPDAD EFAK Başkanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL olmak üzere tüm EPDAD çalışanlarına saygı ve sevgilerimi sunmak istiyorum.

Bugün aldığımız bu sevinçli haber ile Fakültemiz akredite olmuş program sayısı çok olan Eğitim Fakültelerinin arasında yer almayı başarmış ve Üniversitemizde de akredite olmuş program sayısı bakımından ön sıralara yerleşmiştir. Darısı diğer programlarımızın başına.

Sayın hocalarım, sevgili öğrenciler!

Akreditasyonlarımız Yükseköğretim Camiasına, Üniversitemize, Fakültemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.

Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN
Dekan
ResimResimResimResimResim
Bu içerik 18.05.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 6800 kez okundu.