Fakültemize Sıfır Atık Belgesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın organizasyonu ile Rektörlüğümüzce bütün birimlerde uygulanan Sıfır Atık Projesi çalışmalarına başlanmıştır. Bu doğrultuda Fakültemizde Sıfır Atık Projesi Komisyonu kurulmuştur. 17 Mart 2021 tarihinde yapılan komisyon toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Fakültemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Entegre Çevre Bilgi Sistemi'ne (EÇSB) kayıt olmuştur. Fakültemiz binalarında bulunan 23 farklı atık toplama kumbarası türlerine ve bulundukları yere göre sınıflandırılmıştır. Binalarımıza Sıfır Atık ve geri dönüşüm ile ilgili bilgilendirici afişler yerleştirilmiştir. Yapılan bu çalışmalar sonucu Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ne ilişkin tüm belge ve dokümanlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce değerlendirilerek, herhangi bir eksikliğin bulunmadığı tespit edilmiş ve Fakültemiz temel seviyede "Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanmıştır. Fakültemiz binalarında yer alan atık kumbaralarının türleri ve yerleri ekteki dosyalarda görülebilir. Kumbaralar öğrencilerimizin yoğun olarak bulunduğu katlara, kantin giriş ve çıkışlarına, Dekanlık binası katlarına ve bahçeye yerleştirilmiştir.  Siz de evde biriktirdiğiniz geri dönüştürülebilir atıkları Üniversitemiz yerleşkelerinde bulunan kumbaralara atabilirsiniz. Atık yağlar için; Rektörlük binası yemekhane girişi ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kafeterya girişine bitkisel atık yağ kumbaraları yerleştirilmiştir. Ayrıca bitkisel atık yağını getirene maske hediye edilecektir. Üniversitemizin Yeşil Trakya Birimi web sayfası için lütfen buraya tıklayınız.

Bu içerik 09.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 447 kez okundu.