Fakültemizde Trakya Eğitim Zirvesi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof .Dr. Sevinç Sakarya MADEN ev sahipliğinde Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şahin DÜNDAR ve Doç. Dr. Levent VURAL, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder ARPACI, Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal TURAN, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KALKAN, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer BÜLBÜL’ün katılımı ile Trakya Eğitim Zirvesi gerçekleşti.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya MADEN, Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Ankara’da ilk olarak gerçekleştirilen Eğitim Fakülteleri Dekanları ile İl Milli Eğitim müdürlerini biraraya getiren, öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklenmesini amaçlayan programın Trakya bölgesi olarak Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürleri kapsamında toplandıklarını belirtti.

Eğitim Bakanlığı Politikalarının eğitimde fırsat eşitliğine ve öğretmenlik mesleğinin niteliğinin arttırılmasına odaklandığı, bu bağlamda eğitim fakülteleri ile il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyon içerisinde çalışmasının ve okul düzeyindeki ihtiyaçları odak noktasına alan projeler yürütmesinin öğretmenlerin mesleki gelişimine önemli katkılar sunacağı konuşuldu.

Toplantıda, eğitimde kalitenin arttırılması için Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin işbirliği içinde yürütülen çalışmaların devam edilmesine karar verildi. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trakya Üniversitesinin işbirliği içinde üç ili kapsayacak yeni projeler üretilmesi konusunda uzlaşmaya varıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 26.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 418 kez okundu.