Fakültemiz Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Köye İlk Adım Projesi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı'ndan on altı öğretmen adayının, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, köye, köyde öğretmenliğe ve özellikle birleştirilmiş sınıflara dair uygulamaları öğrenmeleri ve deneyim kazanmaları amacıyla, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN imzasıyla ve sorumlu akademisyenliği Dr. Öğr. Üyesi Ebru SELÇİOĞLU DEMİRSÖZ tarafından gerçekleştirilen “Köye İlk Adım” projemiz on üç haftalık eğitimini tamamlanmıştır. KODA tarafından yürütülen bu çalışmada; öğretmen adaylarımız farklı üniversitelerin Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı'ndan öğretmen adayı arkadaşlarıyla birlikte "Köye İlk Adım " adlı ulusal projede çevrimiçi atölye çalışmaları gerçekleştirmişlerdir. Öğretmen adaylarımız bu atölyelerde pek çok kez çalışma gruplarına sözcülük ederek, çalışma gruplarını ve üniversitelerini başarı ile temsil etmişlerdir. Projenin bu dönem ki paydaş üniversiteleri Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ dir. "Köyde Öğretmen Olmak" temasıyla 02.03.2021 tarihinde başlayan program “Türkiye’ de Kırsalda Eğitim”, “Kırsalda Kapsayıcı Yaklaşım”, “Velilerle İletişim”, “21. Yüzyılda Köyde Öğretmenlik”, “Bütüncül Eğitim”, “Kapsayıcı Eğitim”, “Özel Gereksinimli Öğrenciler İle Çalışma”, “Eğitim Dili”, “Birleştirilmiş Sınıflarda Ders Planlama”, “Sınıf Yönetimi”, “Ölçme Değerlendirme Yöntemleri” ve “Proje Genel Değerlendirme” temalarıyla devam ederek 09.06.2012 tarihinde sonlanmıştır.

PROJEDE GÖREV ALAN ÖĞRETMEN ADAYLARI:

Aysu Tunç, AyşegülYıldız, Burcu Lök, Burcu Meriç, Büşra Baş, Cansel Pehlivan, Cemile Oral, Ceylin Sarıkahyaoğlu, Gizem Filizli, Hilal Derviş, Rukiye Pehlivan, Seden Keskin, Şevval Bacak, Şevval Çam, Tansu Asan, Tayre Asan.

PROJEDE GÖREV ALAN ÖĞRETMEN ADAYLARIMIZI GURURLA KUTLUYORUZ.

Bu içerik 18.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 491 kez okundu.