Fakültemiz Okul Öncesi Öğretmen Adaylarından Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kapsamında "Evde Kal, Sağlıkla Kal, İyi ki Varsın YEŞİLAY" Video Mesajı

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Prof. Dr. Emine AHMETOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Yakup BURAK Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans öğrencileri ile birlikte yürüttükleri "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında “Evde Kal, Sağlıkla Kal, İyi ki varsın YEŞİLAY” temalı bir video mesajı hazırladılar. Bu proje dönem başında Hatice Erkut Anaokuluna devam eden okul öncesi dönem çocuklarına ve öğretmenlere işaret dilini öğretmek ve ‘YEŞİLAY’ konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla planlanmıştır. Ancak Covid-19 salgını nedeniyle okulların kapanması neticesinde proje evrilmiş, Hatice Erkut Anaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerin katkılarıyla "Evde Kal, Sağlıklı Kal, İyi ki varsın YEŞİLAY” video mesajı hazırlanarak okul öncesi çocuklara, öğretmen ve velilere işaret dilinin uzaktan eğitim ile dijital ortamda öğretilmesine başlanmıştır. Video mesajı ile aynı zamanda YEŞİLAY konusunda farkındalık yaratılması da hedeflenmektedir. 

Projede emeği geçen başta Hatice Erkut Anaokulu yönetimi, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri olmak üzere işaret dilinin öğretilmesinde destek veren Özel Eğitim Bölümü öğrencileri Feryal SEMERCİ ve Alperen ÖZEN' e ve proje danışmanı hocalarımıza, Prof. Dr. Emine AHMETOĞLU'na, Dr. Öğretim Üyesi Ezgi AKSİN YAVUZ'a ve Dr. Öğretim Üyesi Yakup BURAK'a ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans öğrencilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkürler.

Bu içerik 16.04.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 739 kez okundu.