Fakültemiz Fen Bilgisi Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eylem BAYIR TUBİTAK Bilim Söyleşileri Programı Kapsamında 3 Farklı Kurumda Ortaokul Öğrencileri Buluşarak “Bilimin Doğasına Yolculuk” Söyleşisini Gerçekleştirdi

Fakültemiz Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eylem BAYIR, TUBİTAK Bilim Söyleşileri Programı* kapsamında 25.11.2023 tarihinde Edirne Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim Ve Sanat Merkezi, 28.11.2023 tarihinde Lalapaşa Cumhuriyet Ortaokulu ve 05.12.2023 tarihinde Edirne Atatürk Ortaokulu’unda ortaokul öğrencileri ile buluşarak “Bilimin Doğasına Yolculuk” söyleşisini gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, önce bilimin doğasına yönelik bir etkinlikle başladı. Sonrasında ise öğrencilerin de aktif katılım gösterdiği bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrasında ise bilimin işleyiş süreçlerine ilişkin öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

*TUBİTAK Bilim Söyleşileri Programı 2014 yılında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile Bilim Söyleşileri başlatılmıştır. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir (https://bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr/tr/hakkimizda).
Ek Resimler
Bu içerik 21.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 146 kez okundu.