Fakültemiz Ev Sahipliğinde XV. Türk Germanistik Kongresi Düzenlendi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ev sahipliğinde, XV. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi 30 Eylül- 2 Ekim 2021 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşmiştir. Üç gün devam eden kongreye yerli ve yabancı olmak üzere toplam 82 kişi katılım sağlamıştır. Kongrenin birinci gününde açılış konuşmalarını sırasıyla Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet ASUTAY ve Kongre Başkanları Prof. Dr. Handan KÖKSAL, Prof. Dr. Mukadder SEYHAN YÜCEL, GERDER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tahir ÖNCÜ, Goethe Enstitüsü İstanbul Verena SOMMERFELD, DAAD-İstanbul Dr. Volker SCHMIDT, Alman Konsolosluğu/ İstanbul Johannes REGENBRECHT, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal YILDIZ gerçekleştirmiştir.

Kongre boyunca her gün alanında uzman bilim insanlarının sunumları yanında, yine alanında uzman bilim insanları Potsdam Üniversitesinden Prof. Dr. Christoph SCHROEDER , Friedrich Schiller Üniversitesi Jena’dan Dr. Bernd HELMBOLD, Goethe Üniversitesi- Frankfurt am Main’den Prof. Dr. Dr. Hans-Heino EWERS ve yazarlar Jörg MENKE PEITZMEYER, Yüksel PAZARKAYA ve Prof. Dr. Necdet NEYDİM gibi davetli konuşmacılar sunumlarını ve okumalarını yapmışlardır.

Kongre sonunda bir dahaki Türk-Germanistik Kongresinin Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararıyla kongre başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Kongrenin ardından Dekanımız sayın Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN, kongre organizasyon komitesinde yer alan ve destekte bulunan öğretim elemanlarına ve öğrencilere birer Teşekkür Belgesi takdim etti.

Bu içerik 26.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 327 kez okundu.