Erasmus+ Değişim Programı Ders Verme Hareketliliği Kapsamında Paderborn Üniversitesinden Dr. Cornelia Zierau'un Fakültemize Ziyareti

2023 yılının Eylül ayında Paderborn Üniversitesi (Universität Paderborn Fakultät für Kulturwissenschaften, Institut für Germanistik und Vergleichende Literaturwissenschaft) adına Dr. Cornelia Zierau ile Trakya Üniversitesi (Pädagogische Fakultät Deutschlehrerausbildung) adına Prof. Dr. Handan KÖKSAL Erasmus+ hareketliliği sağlamaya yönelik anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma bağlamında 29 Nisan 2024 – 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında Erasmus+ değişim programı ile Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalında lisans ve lisansüstü öğrencilerine ders vermek üzere fakültemize gelen Dr. Cornelia Zierau, dekanlık toplantı salonunda yöneticilerimiz ve ilgili bilim dallarından akademisyenlerimizle bir araya gelmiştir.
Toplantıda, Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı, Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim-Tercümanlık Bölümü ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları bölümlerini tanıtmışlardır. Dr. Cornelia Zierau da Almanya Paderborn Üniversitesi hakkında bilgiler sunmuştur. Akademik diyaloglar neticesinde iki üniversite arasında iş birliği önerilerinde bulunulmuştur.
Dr. Zierau lisans ve lisansüstü öğrencilerimize “Sprachsensibler Literaturunterricht” ve “Erklärvideos im Unterricht” başlıklı dersleri vermiştir. Ayrıca Almanya’dan gelen konuk öğretim üyesi lisans öğrencilerimizin Paderborn Üniversitesinde Erasmus+ öğrencisi olma olanaklarına ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmiştir. Erasmus+ staj hareketliliğini sağlamak ve iş birliğinde bulunmak üzere Edirne Bahçeşehir Koleji ziyaret edilmiştir.
Tüm bu akademik etkileşimlerin yanı sıra Dr. Cornelia Zierau için ayrıca kültürel bir program da oluşturulmuştur. Edirne’mizin önemli tarihi yapılarından olan Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi, Selimiye Camii, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii, Büyük Sinagog, Lozan Anıtı ve Karaağaç Eski Tren Garı gibi birçok yer ziyaret edilmiştir.
Gerçekleşen ders verme, bilgilendirme toplantısı ve çeşitli etkinlikler ile uluslararası iş birliğimiz güçlendirilmiştir. Bir sonraki adım, Erasmus+ anlaşmasıyla Trakya Üniversitesinden bir heyetin Paderborn Üniversitesine ziyaret etmesi yönündedir
Ek Resimler
Bu içerik 06.05.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 107 kez okundu.