''EĞİTİM ÇALIŞMALARI'' Adlı Armağan Kitabı Hazırlanması

Sayın Öğretim Elemanları,
            Fakültemizde uzun süre görev yaptıktan sonra emekli olan Dr. Öğr. Üyesi Zerrin BALKAÇ adına bir armağan kitabı hazırlanacaktır. Özgün araştırma ve derleme türünden eserlerin kitapta bölüm olarak yer alacağı “EĞİTİM ÇALIŞMALARI” ana konu başlıklı uluslararası bilimsel kitabımız Trakya Üniversitesi yayınlarından yayımlanması planlanmaktadır. Kitabımız farklı disiplinlerin eğitim ile ilgili özgün araştırma ve derleme türünden çalışmalardan oluşacak olup Türkçe, İngilizce veya Almanca çalışmalar kabul edilebilecektir. Kitapta yer alacak bölümler bir ya da birden fazla yazarlı olabilecek ancak ortak veya tek yazarlı bir yazarın en fazla iki çalışması kabul edilecektir.
            Emekli öğretim üyemiz Zerrin Balkaç anısına hazırlanacak bu kitaba gönderilecek çalışmalar için ana konu başlığı “Eğitim Çalışmaları”; alt konu başlıkları ise Eğitim Bilimleri, Alan Eğitimi, Temel Eğitim ve Eğitim Teknolojileri olarak belirlenmiştir.
            Özgün araştırma ve derleme türünde, daha önce yayımlanmamış çalışmalardan oluşacak kitapta her bir yazar çalışmasından tamamen kendisi sorumludur. Yayıncı ve editörler kurulu; yayımlanacak olan kitapta yer alan bölümlerde varılan sonuçlar veya fikirlerin sorumluluğunu taşımamaktadır. Yayıncı ve editörler kurulunun bu yayında ileri sürülen bilgi, alet, ürün ya da işlevlerin doğruluğu, bütünlüğü, uygunluğu ve kullanılırlığı konusunda bir yüklenimi ve iddiası bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir nedenle sorumlu tutulamazlar. Her bir bölüm yazarı çalışmasını göndermekle, telif hakkını karşılıksız olarak peşinen editör kuruluna devretmiş sayılır. Kitapta yer alacak bölümlerin herhangi bir kısmı, yayıncı veya editör kurulunun yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilmeden yayınlanamaz, bilgi saklama sistemine alınamaz veya elektronik, mekanik vb. sistemlerle çoğaltılamaz. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir ve referans gösterilebilir. Yayımlanmak üzere gönderilen yazılar iade edilmez ve yayınlanan yazılar için telif hakkı ödenmez. Katkılarınızı bekler çalışmalarınızda başarılar dileriz.
 
            Kitap bölümleri;
-   Gönderilen kitap bölümü yazma çağrısına geri dönüt şeklinde onay verilmesi şarttır
-  Özeti kabul edilen bölümler, tam metin haline getirildikten sonra editör kurulu tarafından tekrar değerlendirmeye alınacaktır.
-   Daha sonra duyurulacak yazım kurallarına uygun olarak düzenlenmelidir.
-  Çalışmalar için bölüm yazarı tarafından intihal/benzerlik raporu alınmalıdır (en fazla % 15 benzerlik kabul edilir)
-   Çalışmaların içeriği kitabın ana ve alt konularına uygun olmalıdır
-   Kitapta yalnızca fakültemiz öğretim elemanlarının çalışmalarına yer verilecektir. Çalışmaların seçim ve değerlendirme süreçlerinden tamamen editörler sorumludur
-   2023 yılı içinde basımının gerçekleştirilmesi planlanan kitabın nüshalarından her bölüm yazarına en az bir kitap verilecek veya gönderilecektir.
 
Editör kurulu adına, 
Saygılarımla,
Doç. Dr. Musa ULUDAĞ 

    Editör Kurulu
Doç. Dr. Musa ULUDAĞ
Dr. Öğr. Üyesi Erhan VATANSEVER
Arş. Gör. Sema Duran BAYTAR
Arş. Gör. Cansu Çetinkaya AYDOĞDU
Arş. Gör. Ezgi AVCI
Arş. Gör. Ertuğrul Alper KURBAN

 
 
 
 
 
                                                               İletişim ve kitap bölümü göndermek için adres:
                                                                               anikitabitrakya@gmail.com
YAYIM TAKVİMİ
Kitap bölümü ismi ve yazar künye bilgileri ve özetlerin son gönderim tarihi : 31 Temmuz 2023
Kitap Bölümlerinin son gönderim tarihi: 1 Eylül 2023
Bu içerik 03.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 499 kez okundu.