Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Bağlı Okullarda Devamsız Öğrencilere İlişkin İstişare Toplantımız

03.04.2024 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN başkanlığında ve Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sertaç ARABACIOĞLU ve Dr. Öğretim Üyesi Erhan VATANSEVER, Edirne İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet ÖZER; Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökhan ILGAZ ve Enstitü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tülay TEKİN YILMAZ, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalından Prof. Dr. Aylin GÜRBÜZ ve Doç. Dr. Figen GİRGİN, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalından Prof. Dr. Emine AHMETOĞLU, Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalından Doç. Dr. Şahin DÜNDAR, Dr. Öğr. Üyesi Ebru SELÇİOĞLU DEMİRSÖZ, Dr. Öğr. Üyesi Emine Pınar PAKSUZ, Dr. Öğr. Üyesi Serbülent PAKSUZ Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERBASAN, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan DİVRİK ve Arş. Gör. Sema DURAN BAYTAR; Müzik Eğitimi Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Osman MUSAOĞLU; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalından Prof. Dr. Ayşe Esra ASLAN, Doç. Dr. Zeynep AKKUŞ ÇUTUK, Doç. Dr. Seda DONAT BACIOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Aslı KARTOL, Öğr. Gör. Levent GÖLLER, Arş. Gör. Fatmagül GÜRBÜZ ve Arş. Gör. Gizem EKİCİ; Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan ÇEKİÇ, Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Coşkun ÜNLÜ, Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Okan ÇAVUŞ, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ceren İLARSLAN, Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Gözde DÖNMEZ ALKIŞ, Karaağaç Ortaokulu Müdürü Cafer ÜNEL, Hacıilbey Mensucat Santral Ortaokulu Müdürü Hüseyin BARAN’ın ve Spor Bilimleri Fakültesi’nden yetkililerin katılımıyla Fakültemiz Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda İstişare Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Edirne'deki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda devamsızlık sorununa çözüm bulmak için üniversite öğrencileri ile devamsız öğrencileri eşleştirme fikri ele alındı. Üniversite öğrencisi- devamsız öğrenci eşleştirmesinin sadece Eğitim Fakültesi değil üniversitenin farklı Fakültelerinin öğrencileri ile de olabileceği, onlara da ilgili duyurunun yapılması gerektiği konusunda mutabakata varılmıştır. Ayrıca eşleştirmenin yapılması yanı sıra PDR bölümü öğretim elemanlarının okullardaki rehberlere, öğretmenlere, yöneticilere ve devamsız öğrencilerin velilerine bilgilendirme toplantıları düzenlemeleri planlanmış, güzel sanatlar bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinden de sanat ile ilintili etkinlikler düzenlemeleri istenmiştir. Okullardaki fiziki mekanları güzelleştirme ile ilgili sosyal sorumluluk projeleri yapılması konusunda fikir birliğine varılmış, oyunlar ile okulun daha eğlenceli ve çekici hale getirilmesi için duyurunun sadece sınıf eğitimi öğretmenliği öğrencilerine değil aynı zamanda okul öncesi öğrencilerine de yapılması gerektiği konusunda  hemfikir olunmuştur. Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek olan ihtiyaca göre öğrenci gruplarının oluşturulması konusunda karar alınması neticesinde sona ermiştir.
Bu içerik 05.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.