Dünyanın ve Türkiye’nin ilk Cezaevi Anaokulları Kurucu Müdürü Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Öğrencilerinin Konuğu Oldu

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Doktor Öğretim Üyesi Ezgi Akşin Yavuz danışmanlığında yürüttükleri projede “Bir de Böyle Dinle, Bak!” dediler. Öğretmen adayları geliştirdikleri projede çeşitli okul öncesi kurumları, modelleri hakkında okul öncesi öğretmen adaylarını bilgilendirmeyi ve aynı zamanda okul öncesi dönem çocukları için içerik üreterek topluma sunmayı amaçlamıştır. Bu kapsamda açtıkları sosyal medya hesabında (inst: birdeboylebakdinle3) öğretmen adaylarına yönelik olarak Montessori eğitim yaklaşımı, Cezaevi Anaokulları, Reggio Emilia Yaklaşımı, MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı tanıtımına yer vermişlerdir. Çocuklara yönelik hazırladıkları içeriklerde ise hikaye yazımı, yazılan hikayelerin kuklalarla anlatımı, anaonim masalların yeniden anlatılması ve pandemi sürecinde ailelerin çocuklarıyla oynayabilecekleri oyun önerileri yer almaktadır.

Proje kapsamında Cezaevi Anaokulları hakkında daha fazla bilgi edinmek maksadıyla Cezaevi Anaokulları Kurucu Müdürü Sn Arzu Arslan ile 09.06.2021 tarihinde bir canlı yayın gerçekleştirmişlerdir. Proje ekibi, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı öğrencilerinden cezaevi anaokulları hakkındaki sorularını derlemiş ve canlı yayın süresince bu sorularla ilgili paylaşımlar yapılmıştır. Sayın Arslan hem cezaevi anaokulları hakkındaki bilgi ve deneyimini hem de 30 yıllık meslek yaşamına dair anekdotları genç öğretmen adayları ve öğretmenlerle paylaşmıştır. Çocuğun olduğu her yerde eğitimin gerekli ve önemli olduğunu vurgulayan Arslan öğretmenlik mesleğinin çok severek yapılması gerektiğinin altını çizmiştir. Meslek yaşamı boyunca kendini geliştirmiş ve her yeni günde işini severek, kendisine ve çevresine değer katarak ilerlemiş olan Arslan; öğretmen adaylarımıza da mesleklerini her zaman heyecanla ve sevgiyle yapmalarının, kendilerini her daim geliştirmelerinin öneminden bahsetmiştir.

Bir de Böyle Dinle, Bak! Proje Ekibinde yer alan öğretmen adayları; (alfabetik sıra ile)

Ahmet ÇAKIR
Ayşe Nur BOZTOPRAK
Büşra ÇEŞMECİ
Canan YILDIZ
Elif ERTUĞRUL
Enes DURAK
Fatih Mehmet DİNÇER
Huriye KARABÜBER
Nermin ALP
Rugeş GÜNDOĞDU
Zeynep KARAGÜVEN
Ek Resimler
Bu içerik 15.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 487 kez okundu.