Dr. Öğretim Üyesi Çağlayan Karaoğlu BİRCAN, Priştine ve Trakya Üniversitesi arasında “Bir Köprü olarak Almanca” Projesi İşbirliği Başlattı

İlk etabı 21-24 Mart 2024 tarihlerinde Priştine Üniversitesi Hasan Priştine Filoloji Fakültesinde gerçekleşecek iki etaptan oluşan Proje yürürlüğe girmiştir. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bölümü ile Priştine Üniversitesi Hasan Priştine Filoloji Fakültesi, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü arasında, Arnavut ile Türk öğrencileri ve öğretim elemanları arasında dilsel ve kültürel iş birliği kurma ve geliştirme amaçlı “Bir Köprü olarak Almanca” adlı bir proje uygulaması başlatılmıştır. Bu bağlamda Dr. Öğretim Üyesi Çağlayan Karaoğlu Bircan danışmanlığında Almanca Öğretmenliği Programında eğitim gören 10 öğrenci bilimsel atölye çalışmaları düzenlemek üzere 21 Mart 2024 tarihinde Priştine Üniversitesine yola çıkacaklardır. Projeye Trakya Üniversite Rektörlüğü ve Eğitim Fakültesi destek vermektedir. Böyle bir proje, öğretmen adayı öğrencilerimizi dilsel, kültürel, bilimsel çalışmalara özendirmesi ve teşvik etmesi yanı sıra üniversitemizi, fakültemizi uluslararası alanda temsil edebilme fırsatı sunmaktadır. Projenin akademik ilişkileri güçlendirme ve ileri taşımada önemli ölçüde öncülük edeceği düşünülmektedir.
Fakültemiz Dekanlığına yolculuk öncesi veda ziyaretinde bulunan Proje gurubu ile Dekanımız Prof. Dr. Sevinç Sakarya MADEN Almanca olarak samimi bir toplantı gerçekleştirmiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 20.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 195 kez okundu.