Dr. Öğr. Üyesi Yücel Atila ŞEHİRLİ’nin Bölüm Yazarlığı Yaptığı “Türk Tarihi Ve Kültürü” Kitabı Yayımlandı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü, Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Yücel Atila Şehirli’nin bölüm yazarlığı yaptığı “Türk Tarihi Ve Kültürü” isimli kitap Vizetek Yayınları tarafından yayımlandı.
Dr. Öğr. Üyesi Y. Atila Şehirli kitaba ilişkin: “Bu kitabın amacı, eğitimde kullanılabilecek bir kitap olduğu gibi, Türk tarihi ve kültürü hakkında kısa okumalarla bilgi sahibi olmak isteyenler için de önemli bir kaynak olacaktır” açıklamasında bulundu.
Dr. Öğr. Üyesi Y. Atila Şehirli ayrıca, “Tarih, bir milletin bütün fertlerinin bilmesi, benimsemesi, koruması ve geliştirmesi gereken kültür hazinelerinden birisidir. Tarih bilen ve kültürlü insanların oluşturduğu toplumlar ancak şuurlu toplumlardır. Bu sebepledir ki eğitim sisteminin her kademesinde tarih ve kültür konularına yer verilmiştir. Kültür ve medeniyet kavramlarının kapsamına giren her şey, bize atalarımızdan tarihi miras olarak kalmıştır. Tarih şuuru ve kültür birikimi için muhtelif eserler kaleme alınmıştır. Türk tarihi ve kültürü hakkında okuyucuların makul bir sürede öz ve doğru bilgi sahibi olmasını sağlayacak nitelikte eserlere ihtiyaç vardır. Her bölümü o alanın uzmanı tarafından hazırlanan bu eser, eğitimde kullanılabilecek bir kitap olduğu gibi, Türk tarihi ve kültürü hakkında kısa okumalarla bilgi sahibi olmak isteyenler için de önemli bir kaynak olacaktır” açıklamasında bulunmuştur.

Türk Tarihi Ve Kültürü Kitabının bölümleri ile katkıda bulunanlar:

Editör: Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili
1.Bölüm: Türkler Hakkında Genel Bilgiler- (Dr. Hatice Gedik)
2.Bölüm: Tarihte Türk Devletleri-1 (Tarihi Ana Silsile Devletleri) –(Dr. Ali Sinan Bilgili)
3.Bölüm: Tarihte Türk Devletleri-2 (İz Bırakan Türk Devletleri)-(Dr. Fatih Kaya, Dr. Birol Keskin)
4.Bölüm: Çağdaş Türk Devletleri-(Dr. M. Sait Korkmaz)
5.Bölüm: Türklerde Devlet Teşkilatı ve Yönetim Anlayışı-(Dr. Memet Kuzey)
6.Bölüm: Türklerde Hukuk-(Dr. Müslime Güneş)
7.Bölüm: Türklerde Ordu-(Dr. Nurettin Birol)
8.Bölüm: Türklerde Sosyal Yapı ve Aile-(Dr. Cihan Kara)
9.Bölüm: Türklerde Din ve Halk İnançları-(Dr. Hacı Çoban)
10.Bölüm: Türklerde Eğitim ve Bilim-(Dr. Y. Atila Şehirli)
11.Bölüm: Türk Dili-(Dr. Serdar Bulut),
12.Bölüm: Türk Edebiyatı-(Dr. Serdar Bulut)
13.Bölüm: Türklerde Sanat ve Mimari-(Dr. Gül Geyik)
Bu içerik 21.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 411 kez okundu.