Dr. Öğr. Üyesi Yücel Atila ŞEHİRLİ’den Edirne MEM Öğretmen Akademileri Kapsamında “Atatürk’ün Çocuk ve Gençliğin Eğitimine Verdiği Önem” Konferansı

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2023 Eğitim Vizyonu Projelerinden Öğretmen Akademileri Projesi kapsamında 27.05.2022 tarihinde 14.00-16.00 saatleri arasında Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Yücel Atila ŞEHİRLİ tarafından Edirne’nin çeşitli ilkokul, ortaokul ve liselerinde ve farklı branşlarda görev yapan öğretmenlere yönelik “ATATÜRK’ÜN ÇOCUK VE GENÇLİĞİN EĞİTİMİNE VERDİĞİ ÖNEM” konulu bir konferans gerçekleştirilmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Yücel Atila ŞEHİRLİ öğretmenlere verdiği konferansta; “Çocuklar millet hayatı için en mühim unsurdur. Atatürk’ün devletin kurulma aşamasında ve öncesinde en çok önem verdiği konulardan biri de “çocuklar” olmuştur. Atatürk çocukları bugünün küçükleri yarının büyükleri, ülkenin ise geleceği ve teminatı olarak görmüştür. Atatürk’ün çocuklara ve gençlere verdiği önemin göstergesi; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ve “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” olmaktadır. O dünya liderleri arasında çocuklara bayram armağan eden tek liderdir. Atatürk; “ezbercilikten uzak, özgürlükçü, bilime dayalı, akılcı bir eğitim felsefesinin de öncüsü” bir gençlik yetiştirmek istiyordu. Atatürk, yaşamı boyunca çocukların ve gençlerin yetiştirilmesi konusunda hiçbir özveriden kaçınılmaması gerektiğinin üzerinde durmuştur. Atatürk'ün hedeflediği “milliyetçi, ülkesinin sorunlarını gayet iyi bilen ve bunlara çözüm üretebilen, demokrat, kendini iyiye ve doğruya adamış, milleti ve devleti için yaşayan bir gençliğin” müjdesini vermektedir. Atatürk'ün idealindeki Türk gençliğinin pek çok özelliği olmalıdır“ demiştir.

49 öğretmen birlikte gerçekleştirilen bu etkinlikten sonra Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir hatıra fotoğrafı çektirilmiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 30.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 513 kez okundu.