Dr. Öğr. Üyesi Fatih DERELİ Rehberliğinde BİLSEM AKADEMİ Kuruldu

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi’nde görev yapan öğretmenlere ve idarecilere yönelik olarak tasarlanan “BİLSEM AKADEMİ” Fakültemizin Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih DERELİ ve BİLSEM Müdürü Sinan YİĞİT tarafından kurularak çalışmalara başlanmıştır.
 “BİLSEM Akademi” kapsamında 05.03.2020 tarihinde ilk çalıştay gerçekleştirilmiştir. Bu çalıştayda BİLSEM öğretmenleri, BİLSEM idarecileri ve alandan ilgili akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Fatih DERELİ yer almıştır. Çalıştay kapsamında yapılan ilk etkinlik Dünya’da özel yetenekli öğrencilere yönelik olarak tasarlanan etkinliklerin ve yöntemlerin ayrıntılı bir havuz şeklinde yer aldığı “Renzulli Learning” sistemi ele alınmıştır. Renzulli Learning çalışmalarından esinlenilerek BİLSEM’de eğitim ve öğretim gören öğrencilere yönelik hazırlayabileceğimiz etkili uygulamalar için örnekler sunulmuştur. Bununla birlikte BİLSEM bünyesinde yer alan her bir alana yönelik etkili uygulamalar hazırlama planlaması yapılmıştır.
 “BİLSEM Akademi” 2019-2020 Eğitim Öğretim Bahar Döneminden başlamak üzere her ayın ilk Perşembe günü toplanacaktır. Bu kapsamda özel yetenekli öğrencilere yönelik BİLSEM bünyesinde etkili uygulamalar planlanacaktır. Böylece BİLSEM bünyesinde eğitim gören öğrencilere çok büyük faydalarının olacağı düşünülmekle birlikte BİLSEM öğretmenlerinin de kişisel gelişimlerine katkılar sunacağı öngörülmektedir.
Ek Resimler
Bu içerik 13.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 621 kez okundu.