Dr. Öğr. Üyesi Ezgi AKŞİN YAVUZ'dan İki Adet Uygulamalı Eğitim

Fakültemizin Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi AKŞİN YAVUZ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fakültemiz işbirliğinde düzenlenen Öğretmen Akademileri kapsamında ilimizde görev yapan Okul Öncesi Öğretmenlerine yönelik; 15.01.2020 tarihinde "Erken Çocuklukta Öğrenme Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi" ve 16.01.2020 tarihinde "Erken Çocuklukta Öğrenme Ekosistemi Oluşturmak" başlıklı iki adet uygulamalı eğitim (workshop) verdi.

"Erken Çocuklukta Öğrenme Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi" adlı seminerde erken çocukluk döneminde öğrenmenin nasıl gerçekleştiği, küçük çocukların daha kolay ve etkili öğrenmelerini sağlamak üzere nelere dikkat edilmesi  gerektiği, bu anlamda öğretmenlere düşen sorumluluklar, çocukların öğrenme potansiyelini değerlendirme ve desteklemeye dönük uygulamalı  çalışmalar gerçekleştirildi.

"Erken Çocuklukta Öğrenme Ekosistemi Oluşturmak" adlı seminerde ise erken çocukluk döneminde çocuğun içinde yer aldığı ekosistemi  tanımak, yeniden tanımlamak ve bu ekosistemi öğrenme alanları ile birleştirerek; öğrenme ekosisteminin bileşenleri hakkında tartışarak bunların nasıl bütünleştirebileceğine dair uygulama örnekleri ile beyin fırtınası yaparak farkındalık oluşturan çalışmalar gerçekleştirildi.
Ek Resimler
Bu içerik 25.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 895 kez okundu.