Doç.Dr. Deniz Mertkan GEZGİN’in yürüttüğü yüksek lisans tezine YEŞİLAY’dan destek

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Rekreasyon Yönetimi Anabilim dalında fakültemiz öğretim üyesi Doç.Dr. Deniz Mertkan GEZGİN’in danışmanlığında Sinem GEDİK tarafından yürütülen “Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyonel Faaliyetlere Katılım Engelleri ile Akıllı Telefon Bağımlılığı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” yüksek lisans tezine Türkiye’nin bağımlılıkla mücadele kapsamında en önemli kurumu Yeşilay’dan burs desteği sağlanmıştır. Yeşilay tarafından her sene Türkiye genelinde sadece 15 yüksek lisans ve doktora öğrencisine verilmektedir.
Yürütülen tez çalışmasında Teknoloji bağımlılığı türlerinden biri olan akıllı telefon bağımlılığının üniversite öğrencileri arasında yaygınlığı araştırılmaktadır. Ayrıca Z kuşağı üzerinde akıllı telefon bağımlığının riskinin azaltılması ve bu bağımlılıkla mücadelede Rekreatif faaliyetlerin ve boş zaman yönetiminin önemi üzerine bir araştırma yürütülmektedir. Tez çalışması sonucunda alan uzmanlarına, eğitimcilere ve üniversite yönetimlerine yapıcı öneriler sunulacaktır.
Bu içerik 11.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 407 kez okundu.